Sanatosi de Sarbatori

#slanina cu ceapa #vlad ciurea #slanina #dieta #sanatate

Slanina cu ceapa, benefica sau nu pentru organism? Raspunsul medicului Vlad Ciurea

A mai ramas putin pana la Craciun, moment in care multi romani se bucura de preparatele traditionale, unul dintre acestea fiind slanina cu ceapa.

 

Exista insa numeroase controverse privind consumul de slanina. Este sau nu buna pentru organism? Medicul Vlad Ciurea a venit cu explicatii.

"Noi trebuie sa mancam, in special, ce am invatat sa mancam in copilarie. Acele prime elemente se implementeaza in celule noastre.

Degeaba ardeleanului eu ii duc pe masa cele mai formidabile feluri de peste, de fructe de mare, ca ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun peste e porcul!

Nu poti, pentru ca schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generatie ca sa ne educam, iar noi de aici mancam intr-un anumit fel. E foarte greu sa schimbi alimentatia. 

In primul rand, alimentatia sanatoasa pe care o stim si o credem este alimentatia pe care o cere organismul si suntem, mai mult sau mai putin, sclavii acestei alimentatii.

Raspunsul este: un echilibru. Sa stim ce ne face rau! Tuturor ne place slana cu ceapa. Tuturor! Dar totul cu masura! 

Acesta este raspunsul, sa tii lucrurile in echilibru! Si sa stii clar, ca si varsta conteaza, ca la o anumita varsta arzi mai mult, la alta mai putin", a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit.

FOTO: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea