Sanatosi de Sarbatori

#sarbatori #dieta #alimentatie #ananas

De ce este important sa mananci ananas de sarbatori. Medicii recomanda o felie pe zi

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvaluit cum si cand trebuie sa mancam de sarbatori astfel incat sa nu avem probleme cu digestia de Craciun si de Revelion. El trage un semnal de alarma in cazul persoanelor care au tinut post.

 

"Daca vreti sa petreceti in familie sarbatorile de iarna - Craciunul si Anul Nou - si nu prin spitale, trebuie respectate cateva reguli simple, indiferent daca ati postit sau nu, adaptata patologiei de baza. Adica nu dam startul la supraalimentare de la primele ore ale diminetii.  Este obiceiul ca dupa slujba de Craciun toata lumea sa se aseze imediat la masa. Mai bine asteptam orele pranzului, iar alimentele trebuie introduse treptat, nu toate deodata. Adica putem incepe cu o salata de cruditati, o garnitura de legume facute la gratar, asezonate cu friptura, o felie de ananas crud, nu din conserva. Astfel este facilitata digestia", spune doctorul Tudor Ciuhodaru. 

Persoanele care au tinut post trebuie sa fie foarte precaute in perioada sarbatorilor. 

"Dupa perioada de post, mai ales daca aveti afectiuni digestive cronice, incercati sa reluati progresiv alimentatia normala. Puteti incepe cu branzeturi, legume, fructe, carne de pasare, urmate, in cantitate medie, de ciorba si friptura", a mai spus el. 

Alt sfat din partea medicului este sa fie cel putin o jumatate de ora intre felurile de mancare pentru a evita senzatia de suprasaturatie sau sindroamele dispeptice. In acelasi timp, alcoolul trebuie consumat cu prudenta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea