Sanatosi de Sarbatori

# mancat pe saturate #revelion #craciun #ingrasat

Cum sa mananci pe saturate de Craciun si Revelion, fara sa te ingrasi

Stim cu totii ca la romani, sarbatorile vin insorite de mancaruri savuroase, dar bogate din punct de vedere caloric. Cu atat mai mult de Craciun si Revelion cand vizitele la rude sunt la ordinea zilei. Si la fel si mesele pline cu bucate alese din care nu te poti abtine sa nu gusti.

Nu este de mirare ca pentru multe persoane, sarbatorile se termina cu kilograme in plus. Ei bine, exista cateva trucuri la care poti apela daca doresti ca dupa sarbatori sa nu te alegi cu kilograme in plus, dar in acelasi timp sa poti manca orice doresti.

Cum sa mananci pe saturate de Craciun si Revelion, fara sa te ingrasi

Iata cateva trucuri care te vor ajut sa-ti mentii greutatea in timpul sarbatorilor de iarna:

1. Putin din toate. Pentru a manca din toate este important sa manci cate putin. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa iti pui de la inceput, in farfurie, cate putin din fiecare aliment pe care vrei sa-l consumi, astfel incat sa poti vizualiza exact ceea ce consumi.

2. Mentine un echilibru. Asigurat-te ca pe farfurie ai si legume. Acestea ajuta la digestie si, in plus, iti ofera vitamine pe care nu le poti lua din carne. Mai mult, induc o stare de satietate mai rapud si vei consuma mai putine calorii.

3. Evita excesul de alcool. Bauturile alcoolice sunt nelipsite in timpul sarbatorilor. Consuma un singur pahar de vin la masa pentru a evita excesul de calorii, dar si mahmureala.

4. Consuma fructe intre mese. Mananca fructe intre mese pentru a nu inlocui dulciurile si pentru a intari starea de satietate.

5. Hidrateaza-te intens. Este important sa te hidratezi intens, mai ales in aceasta perioada. Incearca sa consumi intre 2 si 3 litri de apa plata, zilnic.

6. Ramai activ. Nu uita sa-ti mentii nivelul de activitate fizica. Chiar daca nu mergi la sala, iesi zilnic afara, la o plimbare de minim 30 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea