Sanatate

#elixir tinerete #expert acasa.ro dr juravle #medicina estetica #proceduri intinerire

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Ghid anti-imbatranire dupa 30 de ani

La ce varsta ar trebui sa fiti preocupati de strategiile anti-imbatranire? Daca luati in considerare  ca pielea este cel mai mare si cel mai vizibil organ al corpului, la granita dintre mediul exterior si cel interior, atunci  protectia pielii ar trebui sa inceapa cat mai curand, chiar de la iesirea din uter!

Intinerirea pielii este posibila daca sunteti inarmati cu informatii corecte si cu o strategie de ingrijire a pielii bine planificata, pe etape de varsta.

 

Atat din interior, printr-un stil de viata sanatos cu program regulat de exercitii fizice si un regim alimentar echilibrat, o hidratare adecvata, aport de vitamine si antioxidanti (vitaminele C, E si COQ-10), odihna (“somnul de frumusete”!), cat si din exterior, prin limitarea expunerii neprotejate la soare, temperaturi scazute si diversi factori poluanti, evitarea unor pozitii de somn, precum cea laterala, ce favorizeaza cutarea pielii, aplicarea regulata de  creme hidratante, hranitoare, de zi si de noapte si , mai ales, tratamente cosmetice de specialitate.

Exista acum mii de produse de ingrijire a pielii si de proceduri estetice, invazive sau non-invazive. Dar nu trebuie sa va ingrijorati daca nu stiti care functioneaza mai bine pentru pielea dumneavoastra. Intinerirea pielii este posibila daca sunteti inarmati cu informatii corecte si cu o strategie de ingrijire a pielii bine planificata, pe etape de varsta.        

Pentru ca fiecare etapa a vietii are nevoi diferite: tratamente pentru acnee, indepartarea ridurilor sau intinderea pielii flasce. Pentru ca unele proceduri adecvate pentru cineva de 50 de ani pot avea un efect negativ pentru altcineva de 30 de ani – si vice-versa. Pentru ca structura osoasa, configuratia faciala si zece ani de viata sunt factori critici in procesul de selectie a tipului de tratament.

In general, dupa 30 de ani incep sa apara un pic de pigmentare a pielii, linii fine la coada ochilor, cercuri negre sub ochi… Acesta este cel mai bun moment sa luati masuri pentru conservarea tineretii pielii, daca nu ati facut-o deja. Chiar daca multe probleme de ingrijire a pielii datorate imbatranirii premature nu sunt inca foarte evidente, este foarte important sa le preveniti ori de câte ori este posibil.

Incercati creme grase care contin vitamina E pentru a reduce daunele soare si creme cu protectie solara (cel putin SPF 20) pentru a va proteja de razele ultraviolet.

Nu mai exista predispozitie la acnee, iar pielea incepe sa devina uscata. De aceea, cremele mai grase sunt mai benefice pentru blocarea umiditatii la nivelul pielii. De asemenea, sunt indicate, in continuare, si cele hidratante. Cremele cu indicatie speciala pentru regiunea ochilor, daca sunt utilizate zilnic timp de o luna sau mai mult, pot ajuta la reducerea aparitiei cearcanelor.

Adjuvant foarte eficient al acestei preventii de baza, cu cosmetice “de acasa”, estemezoterapia cu/fara ace (realizata in cabinetul unui specialist) care asigura transportul de nutrienti foarte importanti pentru hidratarea, regenerarea pielii (vitamine, oligominerale, acid hialuronic cu densitate mica, peptide la nivelul dermului in proportie de 90-100%, fiind mult mai eficienta decat aplicatiile topice cu un procent de transfer al substantelor active de 5- 10%. Aceste substante stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei , elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii. Chiar imediat dupa tratament, pielea arata odihnita, radianta, stralucitoare, mai ferma si mai proaspata. Pretul acestui tratament este accesibil iar recuperarea foarte rapida.

De asemenea pentru ridurile si liniile fine si superficiale, cat si pentru pielea laxa si deshidratata pot fi folosite produse injectabile ce contin atit aminoacizi cit si acid hialuronic pur –Jalupro. Aminoacizii reactiveaza procesul de regenerare al tesuturilor  si productia de colagen si elastina din piele. Acidul hialuronic mentine nivelul optim de hidratare pentru a asigura elasticitatea pielii.

In decada 30+ este momentul sa incepeti tratamentul cu Botox. Odata cu varsta, pielea pierde apa si elasticitatea si implicit frumusetea si finetea. De asemenea colagenul din piele se reduce si determina imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor.Cutele ce apar intre sprincene, la coada ochilor sau pe frunte sunt de fapt rezultatul miscarii continue a muschilor fetei. Botoxul blocheaza contractia muschilor, ducand la o reducere substantiala, dar reversibila, a miscarilor muschilor.  Botox este un tratament preventiv care lucreaza foarte bine pe femeile tinere, prevenind contractiile musculare repetate ce duc la aparitia ridurilor. Pretul tratamentului nu depaseste 300 de euro, iar la aceasta virsta se fac 2-3 tratamente pe an.

Substantele de umplere injectabile (precum Juvederm, Restylane si Sculptra) pot atenua ridurile, pot “infoia” buzele si pot reduce aspectul “scobit” din unele zone ale fetei.

Pe masura ce inaintam in varsta, continutul de acid hialuronic din piele scade. Acesta este foarte important pentru retinerea apei. Pielea devine mai deshiratata.Secretia glandelor sebacee scade, pielea devine mai uscata. Toate acestea duc la accentuarea ridurilor statice (cele care nu sint date de miscarile muschilor).

Substantele de umplere injectabile cu acid hialuronic pot atenua aceste riduri. De asemenea pot reduce aspectul scobit al fetei si pot inlocui volumele deficitare din zona pometilor sau de sub ochi.

Data viitoare vom continua cu alte tratamente neinvazive, dar eficiente pentru o piele tanara si frumoasa dupa 30 de ani. 

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea