Romani de succes

#garsoniera #transformare garsoniera #romani de succes #garsoniera prototip #Catalin Sandu #Adrian Iancu

Garsoniera transformata in casa cu opt camere. Proiectul romanilor, implementat in SUA

1 milion de dolari. Atat valoreaza o garsoniera de aproximativ 40 mp in SUA. Nu este vorba insa despre orice garsoniera, ci despre una care se poate transforma intr-o adevarata “vila” cu opt spatii distincte. Cei care au pus in practica visul oricarei persoane care traieste in spatii restranse sunt doi romani, Catalin Sandu (foto stanga) si Adrian Iancu.

In cei 39 de metri patrati, cu ajutorul unui perete mobil, cei doi romani au realizat un apartament care se transforma continuu. De exemplu, camera de zi si biroul se transforma in dormitor. Din bucatarie poti scoate o masa cu 10 scaune. Un dulap-perete poate fi tras pe sine si incaperea se imparte in doua, cea nou creata are si doua paturi suprapuse pentru oaspeti. Nu mai putin de 8 spatii distincte pot exista in garsoniera multifunctionala: living, bucatarie, baie, dormitor, dressing, loc de luat masa, camera pentru oaspeti si un birou.

Proiectul a fost conceput in urma participarii la concursul de design "Life Edited", lansat de fondatorul companiei americane Treehugger, care propune renovarea propriului sau apartament din New York.

In 2011, acest proiect le-a adus un premiu de 10.000 de dolari celor doi romani,, pe atunci studenti in ultimul an la Facultatea de Arhitectura şi de Urbanism "Ion Mincu" din Capitala, oferiti de proprietarul garsonierei.

Apartamentul creat de Catalin Sandu si Adrian Iancu. se numeşte Life Edited si a devenit un prototip pe baza caruia urmeaza sa fie construite mai multe blocuri cu apartamente de mici dimensiuni in Statele Unite.

CITESTE SI:

A strabatut 13 tari pe bicicleta. La 70 de ani a facut turul Romaniei in doua saptamani

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

Sursa foto: wall-street.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din romani-de-succes

Top

Cauta-ti perechea