Decoreaza cu stil

#decorino.ro #alegerea covorului #covoras intrare #pres #covor #mocheta

Cum alegi covorul perfect. 3 principii de baza

Stiai ca e suficient sa inlocuiesti covorul din living sau pe cel din dormitor pentru ca intreaga incapere sa para ca si cum ar fi fost redecorata in totalitate? Cu alte cuvinte, e nevoie de o investitie minima pentru a schimba aspectul casei tale.

Alegerea covorului nu este insa o misiune usoara. Iata cateva dintre principiile de care trebuie sa tii cont, potrivit designerilor de interior:

Dimensiune

In cazul in care ai nevoie de un covor pentru o camera de dimensiuni reduse este recomandat sa alegi unul cat mai mare, pentru a da impresia de spatialitate. Asta nu inseamna o carpeta care sa se intinda dintr-un perete in altul al camerei, ci una care sa se opreasca in dreptul mobilierului.

In cazul in care cauti un covor pentru living, e recomandabil sa alegi unul pe care sa il asezi centrat sau chiar doua pe care sa le suprapui. Cea din urma solutie este in trend la ora actuala, potrivit specialistilor. Daca incaperea este foarte vasta, un living deschis, spre exemplu, atunci e bine sa alegi mai multe covoare de dimensiuni reduse pe care sa le imprastii prin camera din loc in loc.

Ca sa iti fie mai simplu, trebuie sa stii faptul ca, pentru o incapere de 25 de metri patrati e potrivit un covor cu laturile de 200×300 de centimetri sau de 250×350 de centimetri, iar pentru cele mai putin incapatoare e bine sa alegi un covor cu dimensiunile 140×200 de centimetri sau 170×200 de centimetri. Decorino.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de la care poti cumpara covoare, iti ofera o paleta extrem de vasta de produse cu zeci de dimensiuni, astfel incat sa o poti alege simplu pe cea potrivita.

Pentru un hol, in schimb, sau pentru camera copiilor, cea mai potrivita este mocheta. Cu par scurt sau cu par lung, din poliamida ori polipropilena, cu model sau fara, avantajul mochetei este ca iti poti alege singur dimensiunile, in functie de necesitati.

Culoare

Si culoarea covorului este foarte importanta, nu doar dimensiunea. Intr-o camera mica sau intr-una intunecoasa, cea mai potrivita alegere este cea a unui covor in tonuti pastel. Daca incaperea este mare si luminoasa, atunci ai nevoie de un covor inchis la culoare, care va realiza un contrast interesant.

E bine sa alegi culoarea covorului si in functie de nuanta parchetului. Astfel, pe un parchet mahon sau wenge e bine sa asezi un covor in tonuri deschise, in vreme ce pe o podea din stejar arata foarte interesant un covor intr-o nuanta puternica precum verde sau visiniu.

Forma

Trebuie sa iei in calcul si forma covorului. Astfel, intr-un spatiu amenajat in stil minimalist se va integra foarte bine un covor cu o forma dreptunghiulara, in vreme ce pentru dormitor sunt potrivite covoarele ovale. Intr-o incapere amenajata in stil vintage poti folosi un presuri lungi din fibre naturale, in tonuri de bej si maro.

Tot pe site-ul Decorino.ro vei gasi si o multime de covorase de intrare din cauciuc, cocos ori poliamida la preturi promotionale, cu reduceri de pana la 33%.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea