Retete de Craciun

#friptura craciun #reteta craciun #friptura de porc #friptura

Friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia

Te-ai plictisit de clasicele fripturi de porc preparate de Craciun? Incearca o reteta noua de friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia, perfecta pentru aceasta sarbatoare. Aromele Craciunului care se regasesc in aceasta ii va incanta pe toti invitatii. Cu siguranta vei dori sa o mai prepari si cu alta ocazie.

Ingrediente pentru friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia

  • 6kg pulpa de porc
  • 1 lingurita cuisoare
  • 300g marmelada de portocale
  • 5 linguri zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1.5kg cartofi taiati bucati mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • sare
  • piper

Cum se prepara friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Cu ajutorul unui cutit, inlatura excesul de grasime de pe pulpa (daca este cazul). Sareaza apoi carnea si adaug-o intr-o tava incapatoare. Cresteaza cu ajutorul unui cutit partea de sus a pulpei, astfel incat sa obtii patratele de aproximativ 2-3 cm si aduaga din loc in loc cuisoarele.

Adauga apa fierbinte in tava (aproximativ 2 cm inaltime).

Intr-un bol amesteca marmelada, zaharul, sosul de soia, ghimbirul si putin piper proaspat macinat. Cu ajutorul unei pensule intinde jumatate din compozitie peste carne. Acopera tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si coace-o timp de jumatate de ora.

Intre timp fierbe cartofii timp de 20 minute in apa cu sare. Apoi scurge-i bine de apa. Intr-un castron amesteca-i cu uleiul de masline si usturoiul pisat. Pentru aroma poti adauga putin rozmarin proaspat, tocat marunt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Scoate tava din cuptor si unge carnea cu restul de marmelada si adauga cartofii. Coace timp de 45 de minute fara sa o mai acoperi.

Cum se serveste friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia

Serveste friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia alaturi de un pahar de vin rosu.

Sursa foto: maypurr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Fracturile dentare la animalele de companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare