Retete de Craciun

#preparare piftie #piftie

Cum sa prepari o piftie ca pe vremuri. Reteta delicioasa a bunicii

 

Cui nu-i place piftia? Pe masa de Craciun sau Revelion aceasta este mereu prezenta. Aceasta poate fi facuta cu carne de porc, dar si de curcan sau gaina.

Pentru a obtine o piftie delicioasa si legata, este nevoie de carne de porc. Se foloseste carne cu un continut moderat de grasime, dar si sorici de porc. Cu cat carnea are mai mult sorici si mai mult os, cu atat piftia se va inchega mai repede. 

Iata cateva trucuri pentru ca piftia sa fie delicioasa:

Este important sa speli carnea de porc si sa o pui  la fiert intr-un vas incapator, cu o cantitate mare de apa. Daca nu ai picioare de porc, ci carne mai slaba, adauga sorici, pentru a te asigura ca piftia se va inchega. Lasa totul sa fiarba la foc mic.

Dupa ce nu se mai formeaza spuma adauga o lingura de sare si mai lasa la fiert.  Indeparteaza si excesul de grasime de deasupra si lasa piftia la fiert pana cand apa din vas scade cu o treime.

Atunci cand carnea este fiarta se adauga 10 catei de usturoi curatati si se mai lasa pe foc 20-30 de minute. Scoate carnea si las-o sa se raceasca. Tai-o apoi in bucati potrivite si inlatura oasele. Pune bucati de carne in castroane sau in caserole, cat sa le umpli o treime. Strecoara zeama care s-a racit intre timp si pune-o peste carne, astfel incat sa umpli vasele. Pune-le pe balcon sau in beci, pentru ca piftia sa se inchege. Daca afara nu este suficient de frig, lasa sa se raceasca bine timp de cateva ore, dupa care pune vasele in frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare