Litera S

#prospect #medicament

Suxilep, capsule

Prospect Suxilep, capsule

Compozitie
Capsule continand etosuximida 250 mg (flacon cu 150 buc.); solutie pentru uz intern continand etosuximida 0,5 g/ml sau 30 picaturi (flacon cu 50 ml).

Actiune terapeutica si indicatii
Succinimida antiepileptica, este de ales in crizele minore (mic rau) si in crizele mioclonice; pentru a evita aparitia crizelor majore se recomanda uneori asocierea cu fenitoina, fenobarbital sau primidona.

Doze si mod de administrare
Oral, incepand cu 250 mg/zi, la copii intre 3-6 ani si 500 mg/zi la copiii mai mari si la adulti, se creste saptamanal cu cate 250 mg, dupa nevoie; dozele utile sunt cuprinse intre 250 si 1 200 mg/zi (obisnuit 20-40 mg/kg corp), fractionat, in timpul meselor.

Contraindicatii
Alergie la etosuximida si alte succinimide, discrazii sanguine (se face periodic controlul sangelui); multa prudenta sau se evita la renali sau la hepatici (se controleaza periodic urina si functia hepatica); prudenta in timpul sarcinii (doze minime intre zilele 20 si 40); prudenta la cei care au profesii ce solicita concentrarea intensa si prelungita a functiilor mintale (soferi, dispeceri etc.).

Reactii adverse
urticarie, la dozele mari anorexie, greata, voma, mai rar neliniste, fenomene parkinsoniene, foarte rar sindrom Stevens-Johnson, sindrom lupoid, leucopenie, chiar agranulocitoza, trombocitopenie, anemie aplastica.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului