Litera P

#prospect #medicament

Pronoran, drajeuri cu eliberare prelungita

Prospect Pronoran, drajeuri cu eliberare prelungita

Forma de prezentare:
Drajeuri cu eliberare prelungita 50 mg; cutie x 2 blist. x 15 dj.


Indicatii:
Tratamentul bolii parkinson (indeosebi in formele clinice cu tremor), atat in monoterapie, cat si in asociere cu levodopa; tratament adjuvant la pacientii varstnici cu deficit patologic cronic cognitiv si neurosenzorial (cu exceptia bolii alzheimer si a altor demente); tratament adjuvant in claudicatia intermitenta din arteriopatia cronica obliteranta.


Doze si administrare:
Tratamentul bolii parkinson: Doza initiala este de 50 mg/zi, crescand cu cate 50 mg la 3 zile, pana la atingerea dozei de intretinere: in monoterapie: doza de intretinere: 150-250 mg/zi, fractionata in 3-5 prize; in asociere cu levodopa: doza de intretinere este de 100-150 mg/zi, fractionata in 2-3 prize. Pentru celelalte indicatii Doza de intretinere uzuala este de 50-100 mg/zi, fractionata in 1-2 prize.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la piribedil sau la oricare dintre excipientii produsului. Colaps cardiovascular. infarct miocardic acut.


Atentionari:
Nu se intrerupe administrarea antihipertensivelor la pacientii cu hipertensiune arteriala daca primesc si piribedil. La pacientii cu sindrom neuroleptic, administrarea piribedilului nu se recomandata (se va utiliza un anticolinergic central). Este contraindicata asocierea piribedil cu antagonioti dopaminergici
- neuroleptice (cu exceptia clozapinei) si antiemetice cu efecte extrapiramidale. Nu se recomanda utilizarea piribedil in timpul sarcinii sau alaptarii.


Reactii adverse:
Rareori, tulburari digestive minore (greata, varsaturi, flatulenta) care pot sa dispara la ajustarea dozei; foarte rar, stari de confuzie sau de agitatie; exceptional hipertensiune arteriala ortostatica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare