Litera K

#prospect #medicament

Ketarfen, comprimate

Prospect Ketarfen, comprimate

Compozitie
Comprimate continand fumarat de ketotifen echivalent cu 1 mg ketotifen baza.

Actiune terapeutica
Antianafilactic-antialergic, actionand ca antiastmatic fara actiune bronhodilatatoare si exercitand un efect specific antihistaminic. Efectul antiastmatic este atribuit inhibarii eliberarii din mastocite si bazofile a autacoizilor cu proprietati bronhoconstrictoare, in special a leucotrienelor, precum si antagonizarii unor efecte ale PAF si histaminei. Nu influenteaza somatotropina, glicemia, tireostimulina.

Indicatii
Pentru profilaxia pe termen lung a astmului bronsic (toate formele, inclusiv cele mixte), a bronsitei alergice, a rinitei alergice, a reactiilor cutanate alergice, a simptomelor astmatice ale febrei de fan; pentru tratamentul rinitei si conjunctivitei alergice, al dermatitei atopice, al urticariei acute si cronice. Ketarfenul nu este eficace in suprimarea crizelor de astm deja instalate.

Mod de administrare
Adulti si copii mari: de 2 ori pe zi cate 1 comprimat (dimineata si seara la mese). La pacientii care au tendinta la fenomene de sedare se va institui o posologie progresiva in prima saptamana incepand cu 1/2 comprimat pe zi pana la atingerea dozei de 2x1 comprimat pe zi. La nevoie doza poate fi crescuta pana la 4 mg pe zi in doua prize.
Copii intre 3-6 ani: de 2 ori cate 1/2 comprimat pe zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la medicament. Nu se administreaza la copii sub 3 ani.

Precautii
Dupa instituirea tratamentului cu Ketarfen se recomanda a nu se intrerupe brusc medicatia antiastmatica in curs, mai ales corticoterapia si cea cu ACTH; in cazul unor infectii intercurente, tratamentul cu Ketarfen trebuie completat cu o medicatie antiinfectioasa specifica. La pacientii care prezinta fenomene de sedare, la inceputul tratamentului cu Ketarfen se recomanda prudenta la conducerea auto si supravegherea masinilor care necesita atentie deosebita. Cu toate ca nu au putut fi stabilite efecte teratogene ale produsului, se recomanda ca acesta sa nu fie administrat in timpul sarcinii si nici al alaptarii.

Reactii adverse
La inceputul tratamentului pot aparea uneori sedare, uscaciunea gurii si usoare ameteli (manifestari care dispar in general in mod spontan dupa cateva zile), greata, marirea apetitului cu crestere in greutate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului