Litera F

#prospect #medicament

Fluorosindan , solutie perfuzabila/injectabila

Prospect Fluorosindan , solutie perfuzabila/injectabila

Ce este Fluorosindan si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratament paleativ al tumorilor maligne, in special de rect, colon si san, dar si gastrice, pancreatice, hepatice (tumori primare), uterine (in special de cervix), ovariene si de vezica urinara. Local: tulburari de keratinizare, epitelioame bazo-celulare, boala Bowen.

Mod de administrare

Maxim 1 g/zi. tratament initial: perfuzare: 15 mg/kg sau 600 mg/m2 si zi in 4 ore. Injectare: 12 mg/kg sau 480 mg/m2 si zi, 3 zile consecutiv. tratament de intretinere: injectare: 5-10 mg/kg sau 200-400 mg/m2 intravenos, o data/saptamana tratament asociat cu alte citostatice: dozele recomandate trebuie reduse corespunzator. Local: 1-2 ori pe zi, in strat subtire. Suprafata tratata nu trebuie sa depaseasca 500 cm2. Daca suprafata e mai mare, se trateaza pe rand zonele afectate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Posibile infectii grave cu depresie a maduvei osoase, cu afectare grava a functiei hepatice, cu status hematologic grav afectat, hipersensibilizare la fluorouracil.

Precautii

Prudenta la pacientii cu risc, status nutritional inadecvat, IR, IH, afectarea functiei maduvei hematogene, istoric de iradiere pelvica crescuta sau folosire anterioara de agenti alchilanti, dupa interventii chirurgicale majore; supraveghere atenta, numaratoarea leucocitelor cu formula leucocitara; sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara; interactiuni cu calciu leucovorin; copii, sarcina si alaptare. Expunerea la soare dupa tratamentul local.

Reactii adverse posibile

Stomatita si esofagofaringita, diaree, anorexie, greata si voma; leucopenie; alopecie si dermatita; pancitopenie, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie; ischemie miocardica; reactii alergice; sindrom acut cerebelos, nistagmus, cefalee; piele uscata; fisuri; fotosensibilitate, pigmentare venoasa, sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara, manifestata ca parestezii ale mainii si piciorului, urmate de durere, eritem si umflaturi; stenoza duct lacrimal, modificari vizuale, lacrimare si fotofobie; dezorientare, confuzie, euforie; afectare hepatica; tromboflebita, epistaxis, modificari ale unghiilor (inclusiv pierderea lor).

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie perf./inj. 250 mg/5 ml; ct. x 1 fl. x 5 ml

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare