Litera F

#prospect #medicament

Flumetazon pivalat, unguent

Prospect Flumetazon pivalat, unguent

Actiune terapeutica
Preparat glucocorticoid pentru uz dermatologic, are actiune antiinflamatorie, antialergica si antipruriginoasa intense.

Indicatii
Eczeme, dermatite, neurodermite, prurigo, psoriazis vulgar, lichen plan, lupus eritematos discoid netuberculos. Unguentul se foloseste in cazurile cronice si in inflamatiile cu piele uscata; crema este de ales in formele acute sau subacute si pe pielea seboreica sau sensibilizata la corpi grasi.

Mod de administrare

Local pe piele, de 2-3 ori/zi (eventual sub pansament ocluziv, schimbat la 24-48 de ore); se continua 1-2 saptamani dupa vindecarea aparenta.

Contraindicatii

Dermite infectioase bacteriene si fungice, afectiuni tuberculoase si sifilitice ale pielii, zona, herpes, varicela, vaccina, dermatita periorala rozacee, acnee; in timpul sarcinii nu se foloseste sau prudenta (indicatii stricte, doze mici, tratament de scurta durata). Se va evita aplicarea indelungata (peste 4 saptamani) pe tegumentele fetei; nu se pune in contact cu conjunctiva.

Reactii adverse

Favorizarea infectiilor locale; rareori iritatie locala, prurit, uscaciunea pielii, hipertricoza, foliculite si eruptii acneiforme, dermatita periorala, hipopigmentare; tratamentul prelungit, mai ales sub pansament, poate provoca atrofia pielii, vergeturi, telangiectazii, purpura, pustulatie. Aplicarea repetata, pe suprafete intinse, indeosebi sub pansament ocluziv, produce uneori fenomene cortizonice sistemice (mai ales la copii).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului