Litera E

#prospect #medicament

Eglonyl, sirop

Prospect Eglonyl, sirop

Indicatii:
Tratament de scurta durata al starilor de agitatie si agresivitate din psihozele acute si cronice (schizofrenie si delir cronic non-schizofrenic).
Contraindicatii
Hipersensibilitate; feocromocitom diagnosticat sau suspectat; asociere cu medicamente antiparkinsoniene dopaminergice.
Copii.
In cazul cpr. care contin lactoza, CI in galactozemia congenitala, sindromul de malabsorbtie a glucozei sau galactozei, precum si in caz de deficit de lactaza.
Nu se ingera bauturi alcoolice.
Alaptare.
Atentionari:
Intreruperea tratament in caz de hipertermie (risc de sindrom malign cu paloare, hipertermie, tulburari vegetative, alterari ale starii de constienta, rigiditate musculara).
Poate fi precedat de simptome de disfunctie vegetativa (transpiratie si TA labila).

Prelungire dependenta de doza a intervalului QT, cu risc de torsada varfurilor, favorizata de bradicardie, hipokaliemie sau de un medicament care prelungeste intervalul QT. Se face ECG inainte de tratament.

Atentie la pacientii cu boala Parkinson.
In insuficienta renala se micsoreaza dozele. Atentie sporita la: epileptici, varstnici. sarcina. Soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse:
Tulburari neuropsihice: diskinezie precoce (torticolis spasmodic, crize oculogire, trismus); sindrom extrapiramidal: akinezie, cu sau fara hipertonie; sindrom excito-motor hiperkinetic - hiperton; acatizie; diskinezie tardiva. tulburari endocrine si metabolice: hiperprolactinemie tranzitorie, reversibila, cu amenoree, galactoree, ginecomastie, impotenta sau frigiditate; crestere in greutate. tulburari cardiace: prelungirea intervalului QT; rareori torsada varfurilor. Tulburari vegetative: hipertensiune arteriala ortostatica. Sindrom neuroleptic malign.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea:  Implantul dentar la caine

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Tu stii cati dinti au pisica si cainele tau?

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare