Litera B

#prospect #medicament

Bronchicum, gel

Prospect Bronchicum, gel

Ce este Bronchicum, gel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Picaturi cu substante active pur vegetale. Pentru a combate mai bine efectele infectiilor cailor respiratorii superioare cu mijloace fitoterapeutice (plante medicinale), este indicata utilizarea combinatiilor de maimulte substante active. Flacoane a 30 ml Bronchicum picaturi.

Afectiunile inflamatorii acute si cronice ale mucoasei bronsice.

Mod de administrare

In absenta altor recomandari medicale, sunt indicate urmatoarele doze zilnice, administrate pe zahar sau cu ceai cald:
Adulti si tineri: cate 20-30 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii intre 6 si 14 ani: 20 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii sub 6 ani: dupa varsta, pana la 15 picaturi de 3-5 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu sunt cunoscute.

Precautii

Contine alcool 29,5 vol.%. A se agita inaintea utilizarii! Pentru picurare, tineti flaconul in pozitie verticala! Avertizare pentru diabetici: 20 si respectiv 30 picaturi contin 0,24-respectiv 0,36-grame de glucide. In cazul diabeticilor, nu se va administra pe zahar!

Reactii adverse posibile

Rareori, iritatii ale mucoasei gastrice.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 ml solutie contin ca substante terapeutic active: tinctura de cimbru (1:5) 22 ml, tinctura de sapunel (1:5), 19 ml, tinctura de coaja de quebracho (1:5) 14 ml.
Alte componente: sirop special, ulei deeucalipt, mentol, etanol, apa pura.
Cimbrul: are actiune bronhospasmolitica (calmeaza contractiile bronhiilor), expectoranta (favorizeaza eliminarea prin tuse a secretiilor bronsice) si antibacteriana (distruge flora microbiana ce a declansat afectiunea respiratorie). Radacina de sapunel actioneaza mai ales ca fluidifiant al secretiilor bronsice.
Coaja de Quebracho: substantele din compozitia acesteia stimuleaza functia respiratorie. Combinarea proprietatilor acestor plante reuneste armonios efectele lor terapeutice si permite o actiune cuprinzatoare asupra inflamatiei acute sau cronice a mucoasei bronsice.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului