Terapii alternative

#beneficii #imunitate #suplimente #afectiuni de sezon

Zincul, aliatul tau in lupta impotriva bolilor de sezon. Afla de ce este atat de important!

Pe masura ce zilele se scurteaza si devin din ce in ce mai friguroase, virusurile profita tot mai mult de slabirea sistemului imunitar si incep sa faca primele victime. Pentru a preveni afectiunile de sezon, medicii ne recomanda sa includem zilnic in alimentatie zincul, mineral care stimuleaza organismul si il protejeaza de gripa, raceli, dar si de boli mai grave. Afla mai jos ce alte proprietati nebanuite are acest mineral!


Zincul este un mineral esential pentru organismul uman, care are nevoie de el zilnic pentru a functiona corect. Importanta consumului zilnic este cu atat mai mare cu cat zincul nu poate fi depozitat in organism.

Care sunt beneficiile zincului pentru organismul uman

Zincul intareste sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, prin metabolizarea unor enzime implicate in remodelarea tesuturilor, imbunatateste starea generala si functiile creierului si este benefic pentru prostata si sistemul gastrointestinal. In plus, zincul imbunatateste mirosul si gustul.

Zincul este implicat in majoritatea proceselor metabolice ale organismului. Mareste productia de celule albe care lupta impotriva infectiilor. De asemenea, ajuta sistemul imunitar sa elibereze mai multi anticorpi si grabeste vindecarea ranilor.

Zincul previne si insomniile, trateaza diverse afectiuni ale pielii, precum psoriasis si eczeme, si este benefic pentru pacientii care sufera de Alzheimer. In plus, zincul este benefic si in tratarea infertilitatii, disfunctiilor erectile si are proprietati antioxidante.

Cum se manifesta deficienta de zinc

Deficienta de zinc este o problema medicala des intalnita in zilele noastre, in special in randul copiilor, femeilor insarcinate sau persoanelor in varsta. Persoanele care sufera de deficienta de zinc sunt mult mai sensibile in fata infectiilor si virusurilor, sunt mai obosite si au o stare generala proasta. De asemenea, deficienta de zinc afecteaza si functiile creierului si abilitatile de comunicare si invatare. Deficienta de zinc contribuie si la aparitia acneei si afecteaza vederea, mirosul si memoria. Petele albe de pe unghiile de la maini semnaleaza adesea lipsa zincului din organism.

Cat de important este zincul pentru sistemul imunitar

Persoanele care se confrunta cu deficienta de zinc sunt mult mai supuse riscului de infectii. Celulele albe ale organismului nu pot functiona fara zinc, care intareste sistemul imunitar, mareste productia de anticorpi si celulele care lupta impotriva cancerului.

Care sunt alimentele bogate in zinc

Zincul poate fi procurat cu succes din alimente, in special din cele de origine animala, care contin cele mai mari cantitati din acest mineral. Iata care sunt cele mai bogate alimente in zinc:

  • stridii
  • ficat de vitel
  • carne de vita
  • sos tahini (din seminte de susan)
  • ciocolata neagra
  • carne de miel
  • alune
  • caju
  • carne de porc
  • migdale
  • branza Cheddar
  • piept de pui.


Persoanele vegetariene pot consuma suplimente cu zinc, care se gasesc in farmacii. Cele mai eficiente suplimente sunt cele cu zinc chelat, care sunt mult mai bine absorbite de organism. Doza zilnica recomandata de zinc este de 11 mg pentru persoanele de peste 14 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare