Terapii alternative

#hipnoza #psihic #inconstient #somn #migrene #slabit

Trateaza-te cu ajutorul hipnozei

Cuvantul hipnoza vine din grecescul „hupnos” care semnifica somn. Pana in secolul al XVIII-lea , practicile hipnozei erau considerate ca fiind supranaturale, insa cu timpul a fost atribuita medicinei datorita doctorului Mesmer.

 

Cand se vorbeste de hipnoza se vorbeste practic de procedura pe care medicul specialist o face prin intermediul unui magnetizor prin care sa provoace deblocajul intern al sufletului, adica accesul catre starea de inconstienta.

Acest tratament a fost pe o perioada mare de timp practicat de catre doctorul Mesmer pentru a trata crizele de isterie sau de transa. Unul dintre studiile medicului pune in evidenta capacitatea anumitor persoane, desi erau in transa, de a comunica moment in care s-a descoperit ca persoanele hipnotizate aveau cunostinte solide din anumite domenii. Astfel se poate spune ca s-a intrat in era premizelor psihoterapiei sau a tratamentelor cu ajutorul hipnozei.

Se naste termenul „hipnoza”

In 1840 termenul hipnoza era utilizat pentru prima data doar de catre o categorie de medici. Chiar daca aceasta practica nu a fost niciodata complet abandonata nu s-a dezvoltat asa cum s-ar fi dorit. Hipnoza se bazeaza pe tratarea pacientului fara ajutorul medicamentelor, ci doar pe capacitatile psihice ale creierul sau. Prin hipnoza poti scapa de angoase, diferite fobii, poti face fata stresului mai usor sau mai mult decat atat te poate ajuta sa te dezobisnuiesti de anumite obiceiuri nocive pentru organism: fumatul, drogurile, mancatul fara masura etc.

 

Scapa de migrene, cu ajutorul hipnozei

Mai intai de toate... migrenele - aceste dureri oribile care ne fac sa suferim pe o mare perioada de timp si care nu inceteaza sub nicio forma. Hipnoza are o eficacitate dovedita asupra cefaleei. Cefaleea este legata de o contractie musculara cel mai adesea de origine psihologica care provoaca dureri de cap cronice si care adesea sunt rezistente la diferite tratamente medicamentoase.

Potrivit unui studiu olandez, toti pacientii care sufereau de migrene provocate de astfel de tensiuni si care au participat la un test de evaluarea eficacitatii tratamentului prin hipnoza, s-au vindecat. De asemenea, pacientii cei mai sensibili la acesta boala s-au simtit mult mai bine dupa sedintele de hipnoza. Chiar si copiii sunt receptivi la hipnoza, uneori mult mai mult decat adultii, caci lumea imaginara a acestora este mult mai bogata decat lumea adultilor. De aceea, tratamentul migrenelor in cazul copiilor cunoaste efecte mai bune decat in cazul celor mari.

Slabeste prin hipnoza

Dar, hipnoza nu este utilizata doar pentru a trata migrenele. Potrivit specialistilor, aceasta vine si in sprijinul supraponderalilor caci ii ajuta sa piarda kilograme. Bineinteles ca te vei intreba: „Dar cum se poate asa ceva?” . In majoritatea cazurilor pentru a pierde kilograme trebuie sa iti schimbi obiceiurile alimentare, intr-un fel sa-ti schimbi modul de viata. Astfel, prin hipnoza, medicul incearca sa schimbe comportamentul pacientului in ceea ce priveste alimentatia.

imaginea de sine este de asemenea abordata de aceasta terapie atat pentru pacientul obez, cat si pentru cel anorexic , caci in primul rand trebuie sa fii de acord cu tine insuti pentru a-ti schimba comportamentul.

Hipnoza medicala poate sa trateze numeroase probleme, in afara de cele legate de migrene sau pierderea kilogramele. Aceasta poate interveni in tratarea depresiilor, a diferitelor fobii, a lipsei de incredere in sine etc. Totul depinde de gradul problemelor psihologice si de ancorarea lor in inconstient, dar indeosebi de motivatia persoanei in cauza de a se vindeca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare