Terapii alternative

#polen #miere #miere de albine #menstruatie

Cura cu polen pentru o sanatate de fier

Polenul este un ingredient extrem de bogat in vitamine, proteine, acid folic, , hormoni si contine toata gama de aminoacizi necesari organismului. Mai mult decat atat, polenul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sanatoase si puternice produse oferite de natura, fiind utilizat cu succes, timp de mii de ani, ca supliment alimentar.


Hipocrate, considerat parintele medicinii moderne, a folosit in trecut polenul pe post de substanta vindecatoare, iar in zilele noastre specialistii in medicina vorbesc despre ca fiind „izvorul tineretii” si il recomanda in diverse probleme, de la pierderea in greutate, pana la boli grave cum ar fi cancerul.


Desi este considerat alimentul perfect oferit de natura, polenul nu poate indeparta peste noapte afectiuni grave, insa va ameliora simtitor starea generala de sanatate, dar si pe cea de spirit.


S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma polen de calitate experimenteaza o crestere masiva a nivelului de energie si dobandesc rezistenta fizica .


Ce este polenul


Polenul este acea pulbere care se gaseste pe stamina (organul barbatesc de reproducere) florilor care se aduna pe picioarele albinelor atunci cand acestea merg din floare in floare in cautarea nectarului. Acestea aduc polenul in stup de unde este colectat de apicultori.


Acesta contine o serie incredibila de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, co-enzime,  hormoni si proteine, extrem de benefice sanatatii omului. De asemenea, polenul este deosebit de bogat in vitaminele B, C, E, dar si antioxidanti, inclusiv seleniu si beta-caroten.


Acesta se gaseste de obicei la plafar, insa cel mai indicat este sa il achizitionezi direct de la un apicultor care are stupii in medii extrem de curate (de obicei zone de ). Polenul se comercializeaza sub forma unor granule mici insa se gasesc si sub forma de tablete si capsule care pot fi achizitionate de la farmacii.


Cum te ajuta polenul


Imediat dupa incepi sa iei polen este foarte posibil sa simti o crestere a nivelului de energie, insa de obicei acest lucru se intampla la aproximativ o saptamana dupa inceperea curei. In timp, utilizarea consecventa de polen va imbunatati si nivelul de rezistenta fizica. Mai mult decat atat, consumul pe termen lung al polenului ajuta la reducerea problemelor de sanatate, incetineste procesul de imbatranire si imbunatateste calitatea vietii .


Iata cateva dintre beneficiile polenului:

  • Stimuleaza organismul si imbunatateste starea generala de sanatate;
  • Inlatura efectele surmenajului fizic si psihic;
  • Datorita efectului tonic si fortifiant ajuta la dezvoltarea fatului daca este luat de catre femeile insarcinate;
  • Are rol vitaminizant, tonic si energizant indepartand oboseala;
  • Actioneaza ca un anti-anemic si imbunatateste compozitia sangelui;
  • Ajuta la combaterea anorexiei marind pofta de mancare;
  • Imbunatateste activitatea ficatului si a plamanilor, ferindu-i de diverse afectiuni;
  • Actioneaza ca un depurativ si diuretic;
  • Este un bun adjuvant in tratamentul enterocolitei, infetiilor intestinale, elimina microbii, bacteriile si agentii patogeni;
  • Intareste contractiile inimii si regleaza ritmul cardiac;
  • Imbunatateste vederea si combate afectiunile oculare;
  • Regleaza menstruatiile;
  • Inlatura sterilitatea;
  • Imbunatateste activitatea sexuala, dar si calitatea spermei, datorita continutului de hormoni.


Cum se administreaza polenul


Se ia cate o lingurita de polen in fiecare dimineata, pe stomacul gol timp de aproximativ o luna, dupa care pauza de doua luni. Cura se poate tine de 4 ori pe an.


Atentie! Polenul este contraindicat persoanelor care au alergie la polen, dar si celor care sufera de unele afectiuni metabolice cum ar fi: obezitate, colesterol ridicat, lipide in sange sau diabet zaharat . De asemenea, acesta nu se recomanda persoanelor care sufera de hiperexcitabilitate sexuala, ateroscleroza cerebrala si manie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului