Terapii alternative

#simturi #umidificator #alimentatie #miros

Cum sa-ti imbunatatesti simtul mirosului

Sunt numeroase motive pentru care este important sa iti imbunatatesti simtul mirosului. In primul rand, mancarea va fi mai buna. Mirosul bun iti poate oferi insa si alte satisfactii si poate instala o stare de bine .

Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti acest simt:

Acorda mai multa atentie lucurilor pe care le mirosi. Cu cat iti vei folosi mai mult simtul mirosului cu atat vei simti mai multe beneficii. Inainte de a manca ceva, incearca sa savurezi mirosul, chiar si cu ochii inchisi.

Noteaza felul in care anumite mirosuri te fac sa te simti. Nervii care simt mirosul sunt in directa legatuta cu anumite parti emotionale ale creierului. De exemplu, mirosul alimentelor de tip fast food mareste iritabilitatea, menta si scortisoara imbunatateste puterea de concentrare si scade nervozitatea, iar lamaia induce o stare buna.

Evita alimentele care cauzeaza producerea de mucus in exces. Probabil ca ai observat ca atunci cand esti racit, iti pierzi simtul mirosului. Congestia membranelor nazale afecteaza capacitatea de a mirosi. Exista insa si anumite alimente care au acest efect. Evita consumul de alimente precum lapte, branza, iaurt sau inghetata.

Evita substante care afecteaza simtul mirosului. Anumite medicamente sau remedii naturiste , folosite pentru anumite afectiuni, pot afecta simtul mirosului. Produsele intranazale pot deteriora temporar simtul mirosului. De asemenea, fumul de tigara si alcoolul pot afecta mirosul.

Introdu in alimentatie mai mult zinc. Lipsa mirosului este in stransa legatura cu deficienta de zinc. Pentru a stimula acest simt, incearca sa consumi alimente bogate in zinc precum scoici, linte, seminte de floarea soarelui sau nici. De asemenea, poti lua si suplimente alimentare , care sa contina in jur de 7 mg de zinc.

Fa sport. Simtul mirosului este mult mai stimulat dupa ce ai facut sport. Iata asadar, un motiv in plus pentru a te mentine in forma si a face sport.

Foloseste un umidificator . Umiditatea crescuta din aer face si mucoasele nazale sa fie mai bine hidratate. Acest lucru imbunatateste simtul mirosului.

Stai departe mirosurile neplacute. Expunerea prelungita la mirosuri neplacute, face ca acest simt sa isi piarda din acuitate.

Miroase repede. Urmeaza exemplul animalelor de companie, precum caini si pisici, care miros foarte repede mancarea sau un un obiect. In acest fel vei reusi sa simti doar mirosul esential.

Alege produsele al caror miros te atrage cel mai mult. Atunci cand mergi la cumparaturi, incearca sa alegi alimentele al caror miros te atrage cel mai mult. In mod normal, organismul stie cel mai bine de ceea ce are nevoie, atunci cand vine vorba de legume, fructe sau carne.

Aceeasi strategie o poti adopta si atunci cand alegi suplimente de vitamine. Miroasele cu atentie si alege-le pe cele care te atrag cel mai mult.

Ai grija!

Pierderea brusca a simtului mirosului este un simptom comun in cazuri de gripa, raceala sau sunizita. Acest fenomen poate fi cauzat si de anumite afectiuni. Printre aceastea se numara polipi, hipotiroidism, Prakinson sau Alzheimer.

Daca nu esti racit, mergi de urgenta la medic daca se produc schimbari ale simtului mirosului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare