Machiaj & Cosmetica

#sfaturi folosire anicearcan #folosire anicearcan #anicearcan #sfaturi machiaj #cearcane #machiaj

Cum sa folosesti anticearcanul fara sa te imbatraneasca

Cearcanele. Cine nu s-a trezit macar odata cu pungi sub ochi sau cu umbre adanci? Insa a fost inventata arma cu care putem cel putin sa le ascundem. Stilourile iluminatoare sunt un bun prieten pana la proba contrarie, cand pot deveni un adevarat dusman daca nu stim sa le folosim corect.

Alege-l pe cel potrivit

Sursa foto: aolcdn.com

Ce-i mult nu-i bun, ne invatau bunicii cand eram mici. Asa si cu anticearcanele. Or fi ele bune sa acopere imperfectiuni, dar grija mare cat folosesti ca poti sa treci in extrema cealalta. Si, in loc sa arati mai bine, sa te imbatraneasca.

De aceea, e important sa alegi cu atentie textura anticearcanului. Pentru a conferi luminozitate pielii din jurul ochilor ai nevoie de un produs lichid transparent sau foarte putin pigmentat. Batoanele de regula acopera mai bine, dar in acelasi timp si subliniaza fiecare por si fiecare rid. In plus, e si mai greu de aplicat.

E important sa alegi si o nuanta potrivita. De ce? Pentru ca si in acest caz risti sa faci cearcanele mai vizibile decat sunt. Alege un produs care sa fie cu un ton mai deschis decat nuanta fondului de ten. Un anticearcan prea deschis va evidentia si mai mult cearcanele si pungile de sub ochi. Cand il cumperi, e important sa il testezi chiar pe zona de sub ochi si nu la incheietura mainii. Cel mai bine este sa vezi cum arata pe piele la lumina naturala, dar si in combinatie cu fondul de ten.

Daca ai umbre inchise, un anticearcan de culoarea piersicii te va ajuta sa le acoperi. In schimb, daca ai un ten deschis, iar zona din jurul ochilor este rozalie, nuantele de galben vor neutraliza roseata.

Aplica-l corect

Sursa foto: raredelights.com

La fel de important ca alegerea anticearcanului este si aplicarea lui. Pentru inceput, aplica o crema de ochi care sa iti foloseasca drept baza pentru anticearcan. Apoi, pentru o atingere delicata, foloseste degetul inelar si intinde bine anticearcanul cat sa acoperi imperfectiunile.

Daca folosesti un fond de ten, aplica-l pe acesta mai intai, apoi anticearcanul exact la baza ochiului, din coltul interior pana spre exterior. Nu uita nici de pleoapa mobila! Cu ajutorul anticearcanului acoperi vinisoarele rosii aflate la suprafata pielii si, in plus, obtii si o baza excelenta pentru fard!

Sursa foto: elle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului