IT & C

#pc #magazin #software

Un sfert din magazine vand PC-uri cu soft piratat

In 26% din magazinele din Romania, la cumpararea unui computer nou, vanzatorii ofera software piratat.

Soft-urile piratate sunt vandute la preturi mult mai mici decat cele originale, care au totusi un pret redus atunci cand sunt vandute alaturi de un computer nou.

"Totul se intampla din cauza agentului de vanzari. Acesta cere clientului o taxa intre 50 si 100 de lei pentru software piratat. De cealalta parte, licentele care se vand cu tot cu computer au deja un pret redus, care poate fi de circa 100 de dolari ", a explicat directorul de License compliance al Microsoft Romania, Marilena Ionascu, citat de Realitatea.net.

In ciuda pirateriei, Microsoft Romania a inregistrat o crestere a afacerilor in anul fiscal 2010 de circa 3%, fata de anul anterior, potrivit directorului general al companiei, Calin Tatomir.

Prioritatile Microsoft Romania sunt legate de resursele umane. Cu echipa de management cu 75% oameni noi, seful Mircosoft Romania spera la o crestere a afacerilor cu 6% in noul an fiscal.

Cel mai nou sistem de operare Microsoft, Windows 7 , a fost vandut pana in luna iunie 2010 in 150 milioane de exemplare, adica sapte copii vandute in fiecare secunda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele