IT & C

Specialistii romani reprezinta un avantaj competitiv

Ministrul comunicattiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a prezentat, la Atena, in cadrul sesiunii "Combaterea fenomenului de exod

al creierelor", modalitatile prin care Romania a incercat in ultimii ani sa reduca numarul specialistilor IT&C care aleg sa paraseasca tara.

"Sustinerea acordata la nivel guvernamental si concretizata in scutiri de impozit pe venit pentru specialistii din domeniul software, ca si incurajarea dezvoltarii pietei interne de tehnologia informatiei prin initiativele legate de consolidarea societatii informationale, au jucat un rol important in reducerea numarului de specialisti plecati peste hotare", a declarat ministrul Nica, prezent la sesiunile Intalnirii Statelor din Sud-Estul Europei, desfasurate la Atena, in perioada 23-24, sub egida organizatiei Forumul Economic Mondial .

Conform unui studiu recent, Romania ocupa locul 20 in clasamentul tarilor cu peste 20 de milioane de locuitori din punctul de vedere al pregatirii educationale, tehnice si stiintifice a resurselor umane, iar "la nivel guvernamental consideram ca acest avantaj competitiv trebuie mentinut", a precizat ministrul roman al comunicatiilor.

In opinia oficialului MCTI, masurile luate de Executiv au fost apreciate de mediul de afaceri, "rezultatele fiind de fapt cele pe care asteptam: nimeni nu alege sa plece din tara lui daca are aici conditii satisfacatoare".

Reprezentantii companiei IBM prezenti la acest eveniment au apreciat ca Romania este, prin abordarea acestui fenomen, un model care ar trebui luat in considerare si de alte tari care se confrunta cu astfel de probleme. In acelasi timp, reprezentanta Scolii de Management din Bled , Danica Purg, a remarcat ca studentii sositi din Romania sunt intotdeauna bine pregatiti si obtin performante deosebite.

La intalnirea din capitala Greciei au fost prezenti sefi de stat si de guvern, ministri si lideri de opinie, precum si 250 de investitori straini .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele