IT & C

Plantele vor cuceri Luna pina in 2020

Ziua in care florile vor impinzi suprafata selenara nu este departe, afirma < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/o" title="o">o echipa de cercetatori asociati Agentiei Spatiale Europene. O echipa stiintifica afiliata Agentiei Spatiale Europeane (ASE) a demonstrat ca galbenelele pot creste pe roca sfarmata, similara cu cea prezenta pe suprafata satelitului Terrei.

Solul a lipsit cu desavirsire in experimentul realizat de catre oamenii de stiinta de la Academia Nationala de Stiinte din Kiev, iar pentru asta Au ">au fost folosite diferite tipuri de bacterii, care au extras din pietre nutrientii necesari plantelor, precum potasiul. Dupa cum informeata BBC Online, rezultatele au fost prezentate la Viena, in cadrul intilnirii anuale a Asociatiei Europene de Geostiinte (AEG), care reuneste cercetatorii axati pe studiul Pamintului si al corpurilor ceresti vecine.

Multe persoane vad in cultivarea plantelor pe Luna un pas important in procesul de colonizare al satelitului, deoarece omenirea ar avea multe de invatat despre felul in care viata se adapteaza la conditiile selenare.“Am implementa astfel un sistem de circulatie si recuperare al apei, esential in dezvoltarea unor baze primitive in care viata sa poata rezista”, a declarat Bernerd Foing, om de stiinta la Centrul European de Tehnologie si Cercetare Spatiala din Olanda si director al Grupului International Aplicat pentru Explorarea Selenara (organizatie finantata de agentiile spatiale de pe glob, care are scopul de a sustine o strategie globala pentru explorarea si utilizarea satelitului Terrei).

El si-a mai exprimat optimismul ca europenii sau alti jucatori in domeniul explorararii spatiale vor decide, pina la urma, sa infiga seminte acolo unde pina acum au fost infipte doar steaguri. “ Ne gindim sa facem asta inainte de o noua misiune umana pe Luna (planificata de NASA pina in 2020, n. r " title="r">r .)”, a precizat Foing. Cu toate astea, planul de a acoperi cu plante rocile de pe Luna nu este un obiectiv oficial al ASE, un oficial al institutiei numind ideea drept “stiintifico-fantastica”.

In principiu, cultivarea plantelor in sere transportate pe Luna nu difera foarte mult de a le creste la bordul unei statii spatiale, lucru care a fost infaptuit deja, in citeva rinduri. Diferenta o va face insa nivelul mare de radiatii caracteristic suprafetei selenare. Pasul revolutionar va fi insa renuntarea la transporturilor de substante nutritive si de sol venite dinspre Terra, iar experimentul echipei din Kiev ar putea oferi o solutie in acest sens.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele