IT & C

# bicicleta zburatoare #paravelo #drumuri aglomerate #concept bicicleta

Paravelo, bicicleta care zboara cu 40 km/h

XploreAir, o companie londoneza, a creat un nou concept de bicicleta zburatoare. Aceasta este capabila sa zboare peste orase si drumuri aglomerate, atingand o viteza in zbor de pana la 40 km/h.

La sol, bicicleta poate atinge o viteza de 25 km/h fara a depune prea mult efort in pedalare. In aer, "puterea de zbor" vine de la un motor electric, alimentat de un acumulator pozitionat in rucsacul pozitionat in partea din spate a bicicletei. Autonomia bateriei este de 3 ore, fiind durata maxima recomandata pentru o calatorie fara probleme.

Bicicleta Paravelo poate decola si ateriza pe orice tip de drum, iar viteza nu va pune impedimente nici macar incepatorilor. In "dotarea standard", bicicleta vine echipata cu GPS si ghidon cu semnalizatoare Stoboscobice.

Yannick Read si John Fode
, inventatorii bicicletei zburatoare, spun ca folosirea acesteia pe drumurile publice si in spatiile aeriene nu va necesita un permis special de zbor. Pentru a incepe productia de serie, proiectul mai are nevoie de aproximativ 60.000 de euro.

Pretul pentru o replica fara capacitate de zbor a acestui aparat este de 6.000 de euro, in timp ce pretul pentru un loc pe lista de asteptare pentru un exemplar "zburator" este de peste 10.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele