IT & C

NEC dezvolta Combo Drive pentru generatia actuala si viitoare de DVD-uri

Compania japoneza NEC a anuntat ca a dezvoltat un optical disc drive capabil sa citeasca si sa inregistreze atat viitoarea generatie cat si cea actuala de DVD-uri .

Recorder-ul este inclus in primul cap optic singular din lume care combina un laser rosu, care citeste si inscriptioneaza generatia actuala de DVD-uri, si un laser albastru, care face acelasi lucru pentru generatia urmatoare de discuri.

NEC a declarat ca va lansa comercial produsul candva in 2005, dar perioada va depinde de cantitatea de DVD-uri de generatie urmatoare care va fi disponibila atunci. Primele produse vor fi folosite in PC-uri.

La inceputul acestui an Sony a inceput comercializarea primului high-definition video DVD recorder din lume care utilizeaza tehnologia blue-laser.

Proliferarea televiziunii high-definition va creste cererea pentru video recordere care folosesc lasere albastre, deoarece capacitatea de inregistrare a urmatoarei generatii de DVD-uri este de patru ori mai mare decat a celor actuale. Sony face parte dintr-un consortiu format din cativa dintre cei mai mari producatori de electronice de consum din lume, precum Philips si Matsushita Electric Industrial, producatorul brandului Panasonic, care utilizeaza tehnologia Blu-ray.

NEC si Toshiba, pe de alta parte, sprijina standardul rival numit HD-DVD, care a obtinut luna trecuta sprijinul DVD Forum, o asociatie industriala formata din 220 companii electronice si media.

Prin combinarea celor doua lasere intr-un singur cap optic, noile disc drive-re vor fi mai mici si mai inguste decat cele care utilizeaza doua capuri optice. Drive-ul este dotat cu un cip dezvoltat de unitatea producatoare de semiconductoare a NEC, NEC Electronics.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele