IT & C

Microsoft a vandut 200.000 de licente

Filiala din Romania a Microsoft a vandut anul acesta peste 200.000 de licente de sisteme de operare Windows, a anuntat ieri Paul Miches, responsabil in cadrul companiei cu departamentul pentru intreprinderile mici si mijlocii.
"Pentru anul financiar 2005, care se va incheia la 30 iunie anul viitor, avem ca obiectiv vanzarea de licente de sisteme de operare in valoare de 1,3 milioane de dolari", a adaugat el.

CRESTERE. Veniturile se vor majora in acest an cu 30%, ritmul mediu anual de crestere in cei opt ani de activitate pe piata romaneasca fiind de peste 60%, a declarat Ovidiu Artopolescu, directorul executiv al companiei.

Dintre produsele Microsoft, cea mai mare contributie la veniturile totale (43%) apartine aplicatiilor Office, pentru care vanzarile din acest an sunt estimate sa avanseze cu 20%. Cea mai mare crestere a veniturilor, respectiv de 68%, a fost inregistrata de sistemele de operare pentru servere, ponderea acestora fiind de 24% din total, iar veniturile obtinute de compania americana din vanzarile de sisteme de operare Windows au crescut cu 20%, ponderea in total fiind de 27%.

SERVICII. Aproximativ doua milioane de dolari, cu aproape 58% mai mari decat in anul calendaristic 2003, au fost obtinute de Microsoft Romania prin departamentul de servicii, jumatate fiind furnizate cu si prin intermediul partenerilor locali. Unele dintre cele mai importante proiecte derulate de acest departament sunt extensia Sistemului Electronic National si imbunatatirea infrastructurii BCR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele