IT & C

Licitatii pentru competitia de proiecte IT in cadrul initiativei RITI - Access

Pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ( www.mcti.ro ), sectiunea "Licitatii", pot fi consultate Ghidul Solicitantului si Formularul Cererii de Finantare pentru competitia de proiecte IT de tip e-government sau e-business, lansata de MCTI si USAID in cadrul initiativei RITI - Access . Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 31 octombrie 2003, ora 15.00.

Proiectele vor fi selectate printr-o licitatie publica la nivel national si vor fi localizate in comunitati cu un potential ridicat pentru dezvoltare durabila si profit, dar care in acelasi timp sunt lipsite de acces substantial la mijloace ICT moderne. Accentul se va pune pe orasele cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori. Orice firma cu capital privat, administratie publica locala sau organizatie neguvernamentala este eligibila sa aplice la aceasta "cerere de finantare", cu exceptia organizatiilor care deja deruleaza proiecte pilot cu RITI Access. Solicitantii selectati vor beneficia de asistenta financiara si tehnica in sprijinul implementarii proiectelor, iar RITI Acces va aloca maxim 60000$ per proiect. Durata implicarii RITI Access in fiecare proiect selectat va fi de aproximativ 12 luni, conditia fiind ca aceste proiecte sa continue si sa se auto-sustina dupa august 2005, cand implicarea RITI Access se va incheia.

Obiectivul principal al acestui tip de initiative este aplicarea tehnologiei informatiei si a comunicatiilor in dezvoltarea cat mai multor domenii, in special a celor de tip e-government, e-business si telecentrelor. Un al doilea obiectiv major este acela de a oferi acces la mijloace moderne de ICT comunitatilor romanesti defavorizate.

In luna decembrie a anului trecut, RITI a lansat prima runda de proiecte pilot in colaborare cu parteneri romani. In urma unui proces national de selectie, trei proiecte pilot au fost desemnate castigatoare (doua de tip e-government si unul de tip e-business). Agentia Statelor Unite pentru dezvoltare internationala (USAID) sprijina proiectul Romania Information Technology Initiative - Access Project (RITI - Access) prin programe care se desfasoara in perioada 2002-2005.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele