IT & C

#securitate #facebook #retele sociale #conexiune rapida #https

De ce se incarca Facebook incet? Reteaua sociala trece la HTTPS

Facebook a inceput tranzitia completa la protocolul HTTPS pentru toti cei aproape 1 miliard de utilizatori. Reteaua sociala se poate incarca mai incet in timpul implementarii noului protocol care scade riscul furtului contului Facebook.

Utilizatorii Facebook au putut folosi HTTPS la alegere inca din ianuarie 2011, dar acum reteaua sociala vrea sa ofere navigarea intr-un spatiu virtual mult mai sigur ca optiune de baza.

Specialistii care au lucrat la implementarea HTTPS in reteaua sociala au creat o infrastructura complexa, astfel incat scaderile de viteza in timpul tranzitiei sa fie cat mai mici.

Decizia de a oferi conexiunea HTTPS ca standard Facebook a fost bazata pe nevoia retelei sociale de a se bucura de cat mai multa incredere in ochii utilizatorilor. Utilizatorii Facebook care sunt deranjati de viteza scazuta, pot alege sa foloseasca o conexiune HTTP, mai putin sigura.

Sursa foto: Extraverz.hu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele