IT & C

Cei mai frumosi fluturi

flutur1

Fluturele verde

Fluturele verde cu aripi de pasare este de gasit peste tot in Noua Guinee, Insulele lui Solomon si Australia. Masculul prezinta culori mai vii spre deosebire de femelele de culoare maro.

 

 

 

 

 

 

flutur=Fluturele otrava

Fluturele cu aripi transparente reprezinta una dintre cele mai abundente specii de fluturi din regiunea Americii Centrale si Mexic. Se hraneste cu plante toxice , depozitand otrava in corp pentru a indeparta animalele de prada, precum pasarile. Interesant este ca aceeasi otrava depozitata este folosita si ca feromoni pentru atragerea femelelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flutur2Fluturele zebra

Fluturele zebra cu aripi lungi a devenit fluturele oficial al statului Florida in 1996. O alta nota distinctiva a acestui fluture este ca, spre deosebire de multe alte specii de fluturi, acesta mananca polen si bea nectar, ceea ce contribuie la lungirea vietii sale cu aproximativ 3 luni.

 

 

 

 

 

flutur3Femele scanteietoare

Fluturele Ulise din Australia mai este denumit si fluturele albastru de munte. Femelele pot fi vazute de la o distanta foarte mare datorita licaririlor puternice pe care le produc cand zboara.

 

 

 

 

 

 

flutur4Frumusete rusinoasa

Acest fluture cu aripi lungi traieste pe teritoriul Mexicului si la sud de Amazon. In ciuda frumoaselor sale culori, fluturele este destul de rar intalnit, traind mai mult pe bolta padurilor tropicale.

 

 

 

 

 

 

flutur5Fluturele cu noroc

Fluturele 89 si-a primit numele de la asemanarea numerica pe care o prezinta forma aripilor. Acesti fluturi amazonieni isi fac loc de multe ori prin casele oamenilor care-i considera semn de noroc.

 

 

 

 

 

 

flutur6Fluturele matinal

Aceasta specie de fluture are o arie vasta de raspandire: din Mexic pana in America de Nord. Acesta a fost adoptat ca reprezentant al statului Montana in 2001.

 

 

 

 

 

 

Sursa: ABC News

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele