Horoscop chinezesc

#dragon de lemn 2024 #dragon de lemn #anul dragonului de lemn #noul an chinezesc

2024, Anul Dragonului de Lemn! Ce schimbari aduce Anul Nou Chinezesc

 

Anul Nou Chinezesc incepe pe 10 februarie, cand intram in Anul Dragonului de Lemn. Acest an, este considerat a fi unul al succesului si al schimbarilor pozitive in vietile oamenilor.

Simbolistica dragonului in cultura chineza

In cultura chineza, dragonul este simbolul puterii, norocului si succesului. Tocmai de aceea, acest an, este considerat a fi unul plin de schimbari pozitive.

Spre deosebire de cultura occidentala, in cultura chineza, Dragonul este o fiinta/creatura mitica, de bun augur si suprema. In mitologia chineza, dragonii au o mare putere de a controla vantul si ploaia, de a se inalta pe cer si de a intoarce raurile si marile, precum si de a aduce prosperitate in lume.

Fiind considerat un beneficiu pentru agricultura intr-o societate agricola, dragonii sunt considerati mascote puternice, care comunica intre cer, pamant si oameni pentru a aduce vreme buna si, prin urmare, recolte abundente si/sau un boom al bogatiei.

In antichitate, imparatii erau considerati adevarati dragoni si fii ai Cerului, iar poporul chinez era considerat descendent al dragonilor. Pentru a venera demnitatea si divinitatea dragonilor, anticii chinezi au introdus dragonul in zodiacul chinezesc, iar acesta a fost mult timp cel mai popular animal zodiacal din China. Multe cupluri chinezesti aleg sa nasca un copil intr-un an al Dragonului.

2024, anul Dragonului de Lemn

Apartin acestui semn zodiacal persoanele nascute in anii 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 si 2024. Cu toate acestea, Dragonul de Lemn va influenta si restul zodiilor in mod pozitiv.

Cum sa ai noroc in Anul Dragonului 2024?

Chinezii cred ca ceea ce faci la inceputul unui nou an iti va influenta norocul in anul urmator. Sa stai treaz in ajunul Anului Nou Chinezesc (9 februarie 2024) si sa spui cuvinte bune familiei/prietenilor tai, cum ar fi "La multi ani!", dupa ce ceasul va bate ora 12, cu siguranta iti va aduce noroc.

Se spune ca acum trebuie sa daruiesti pachete rosii copiilor si batranilor deoarece acestea ajuta la alungarea ghinionului (demonul Nian) si vor lasa norocul sa se abata asupra ta si a celor care primesc darurile.

De asemenea, in cultura chinezeasca se considera ca pentru a avea noroc in anul Dragonului de Lemn trebuie sa aduci in casa pomisori de kumquat (care simbolizeaza bogatia si norocul), sa porti culorile norocoase, sa consumi alimente norocoase, cum ar fi galustele de orez (unitate in familie), alunele prajite invelite in faina (vitalitate) si prajiturile cu nuci (pentru fericire).

Lucruri care ii pot aduce noroc in Anul Dragonului de Lemn:

  • Numerele norocoase: 1, 6 si 7
  • Zile norocoase: 1 si 16 din orice luna a acestui an chinezesc
  • Culori norocoase: auriu, argintiu, alb-cenusiu
  • Flori norocoase: arcul de glorie cu inima sangerie, flori de dragon
  • Directia norocoasa: est, nord, sud
  • Luni norocoase: a 3-a, a 4-a si a 7-a luna a anului chinesesc

Lucruri care ii pot aduce ghinion in Anul Dragonului de Lemn:

  • Culori ghinioniste: albastru, verde.
  • Numerele ghinioniste: 3 si 8.
  • Directia ghinionista: nord-vest
  • Luni ghinioniste: a 5-a si a 6-a luna a anului chinesesc

Compatibilitatea Dragonilor cu alte semnse zodiacale

Dragonii sunt compatibili cu Mainutele, Sobolanii, Serpii si Cocosii.

Cocosii si Dragonii sunt cei mai buni animatori unul altuia in momentele dificile. Cocosul isi va sustine intotdeauna partenerul, oferind cuvinte sincere de incurajare. Maimutele si Dragonii au amandoi o intuitie uimitoare si o imaginatie expansiva si vor intelege mai bine aspiratiile celuilalt. In cele din urma, Sobolanul il seduce pe Dragon cu inteligenta si seriozitatea sa. Personalitatile lor contrastante se completeaza perfect.

Dragonii NU sunt compatibili cu Iepurii, Cainii, Boii, Oile si Dragonii.

Cainilor si Dragonilor le va fi greu sa aiba incredere si sa se inteleaga unul pe celalalt. Unirea lor inseamna nenorocire. In mod similar, Iepurii si Dragonii (in ciuda faptului ca au multe interese comune) nu se pot tolera din cauza temperamentelor lor scurte. In cele din urma, Dragonii de Lemn nu se vor intelege cu alti Dragoni, pur si simplu pentru ca sunt prea asemanatori. Nevoia de a fi independenti, de a-si indeplini ambitiile fara niciun fel de piedici si natura extrem de egocentrica nu lasa spatiu pentru ca o relatie sa infloreasca.

Ce schimbari aduce Anul Dragonului de Lemn

Anul Dragonului de Lemn: Cariera

Anul Dragonului de Lemn te vor ajuta sa ajungi departe in cariera, sa excelezi in sarcini, pe care inainte le considerai obositoare, dar si sa devii un lider grozav, daca iti doresti acest lucru. De asemenea, Dragonul isi va pune amprenta asupra lucrurilui in echipa si a colaborarilor in interes de afaceri. Per total, Dragonul de Foc este un an benefic pentru afaceri si cariera, insa trebuie sa depui efort pentru a reusi si sa nu lasi totul in “mana” norocului.

Semnul este foarte intreprinzator si va face minuni intr-o pozitie in care isi poate pune in practica ideile. Dragonii lucreaza cel mai bine cu un anturaj de oameni, care ii ajuta sa-si faca strategii si sa-si puna la punct ideile. Abordarea salbatica si agresiva este piatra de temelie pentru succes, dar si o bariera in calea dezvoltarii personale, in acest an.

Anul Dragonului de Lemn: Sanatate

Cand vine vorba de sanatate si bunastare, Dragonul de Lemn este destul de puternic si echilibrat. Prin urmare nu va aduce probleme majore de sanatate. Cle mai multe probleme vor fi unele minore, care se pot rezolva usor.  

Pentru a nu siferi de epuizare insa, este indicat ca in acest an sa acorzi o importanta deosebita odihnei si sa faci un bun echilibru intre cariera si viata personala. Sunt recomandate exercitiile fizice si meditatia pentru a-ti oferi mai multa energie in acest an.

Anul Dragonului de Lemn:  Dragoste

In anul Dragonului de Lemn zodiile sunt predispuse sa se indragosteasca pana peste cap. Pentru cupluri, acest an va aduce, in mare parte, o viata amoroasa satisfacatoare, cu conditia ca partenerii sa comunice deschis, fara oprelisti si sa aiba rabdare sa-i asculte pe cei din jur. In caz contrar, relatiile vor fi sortite esecului sau partenerii vor ajunge sa se complaca intr-o relatie nesanatoasa care nu le mai aduce fericire, din obisnuinta sau din frica de a o lua de la capat.

FOTO: gencraft.com – free AI generator image

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului