Frumusete & Ingrijire

#tipuri de implant mamar #implant mamar

Tipuri de implant mamar: anatomic vs. rotund

Decizia privind forma ideala a implantului mamar poate fi dificila. Implantul mamar prezinta doua forme de baza, anume rotund si anatomic, fiecare avand dimensiuni si profiluri variate. Alegerea formei ideale a implantului mamar trebuie sa tina cont de obiectivele estetice ale fiecarei paciente, locatia inciziei si plasarea implantului.

 

Medicul specialist poate oferi consilierea necesara, deoarece fiecare corp este unic, iar implantul mamar trebuie sa considere structura anatomica a acestuia. Forma corpului pacientei, conturul cutiei toracice, structura glandei mamare existente sunt cateva dintre criteriile luate in considerare pentru alegerea unui implant mamar adecvat atat nevoilor estetice ale pacientei, cat si structurii sale fizice.

Fiecare dintre cele doua tipuri de implant mamar, anatomic sau rotund, ofera avantaje specifice. Dar care este forma ideala a implantului mamar pentru femeile care isi doresc un aspect cat mai frumos al bustului? Am pregatit un ghid complet cu informatiile necesare pentru a face distinctia intre cele doua forme, astfel incat sa puteti lua cea mai buna decizie in cunostinta de cauza.

Ce este implantul mamar?

Implantul mamar este, de fapt, o proteza artificiala utilizata pentru marirea sanilor sau reconstructia acestora. Un implant mamar este compus dintr-o membrana siliconata la exterior si, la interior, poate contine gel siliconic coeziv sau solutie fiziologica (salina). Interventia prin care sanii sunt mariti cu ajutorul implanturilor mamare este cunoscuta si sub denumirea de mamoplastie cu implant de silicon sau augmentare mamara.

Cand se poate efectua un implant mamar?

Frumusetea este un obiectiv al femeilor, iar imbunatatirea aspectului fizic prin implant mamar este o modalitate aleasa de multe paciente pentru a-si creste stima de sine si increderea in propriile forte. In afara acestei motivatii, exista si situatii in care aspectul sanilor trebuie modificat din motive de sanatate, dupa o interventie chirurgicala oncologica, cand reconstructia sanilor cu implant mamar este singura optiune.

Pacientele care se confrunta cu diferite defecte congenitale, cu un san sau ambii lasati sau cu diferente de dimensiuni intre cei doi sani pot opta, de asemenea, pentru un implant mamar.

Implantul mamar anatomic

Un astfel de implant se mai numeste si implant mamar in forma de lacrima sau para. Femeile care aleg aceasta varianta de implant isi doresc mentinerea unui aspect cat mai natural. Implanturile mamare rotunde pot oferi uneori impresia ca sunt ceva mai rigide si artificiale, in timp ce implantul mamar anatomic aminteste de forma normala a sanului si de faptul ca glanda mamara nu a trecut prin prea multe schimbari dupa interventia chirurgicala.

Implantul mamar anatomic are un aspect rugos, usor texturat, pentru a preveni deplasarea la nivelul pieptului, este mai subtire in partea superioara decat in partea inferioara, aspectul general fiind de con. Interiorul unui astfel de implant este diferit de la un tip la altul. Unele pot fi umplute numai cu gel siliconic, altele au un gel dens si stabil, care confera un aspect natural sanului si o senzatie de moale la atingere.

Cine ar putea beneficia de implantul mamar anatomic

Implantul mamar cu forma de lacrima sau de para reprezinta optiunea ideala pentru doamnele care se confrunta cu problema sanilor cazuti. Acest tip de implant, datorita formei sale anatomice si materialului de umplutura, poate juca un rol esential in procesul de ridicare a sanilor, eliminand adesea necesitatea unui lifting mamar.

Exista cazuri in care, pentru atingerea aspectului dorit, poate fi necesara combinarea liftingului mamar cu implantul, pentru a asigura rezultatul optim.

Implantul mamar rotund

Aceasta varianta de implant, cunoscuta pentru forma sa sferica, este foarte solicitata datorita aspectului uniform pe care il confera sanilor. Implanturile mamare rotunde, ce pot contine atat ser fiziologic cat si gel de silicon, ofera sanilor o forma proportionata si plina.

Specificul acestui tip de implant este ca, datorita formei sale rotunde, nu este vizibila nicio diferenta intre partea superioara si cea inferioara, facandu-l sa para natural indiferent de pozitionarea sa.

La exterior, implanturile mamare rotunde pot prezenta o suprafata complet neteda sau una cu textura granulata, in functie de preferintele pacientelor.

Cine ar putea beneficia de implantul mamar rotund

Implanturile mamare rotunde sunt ideale pentru femeile care isi doresc sa accentueze forma bustului. Acestea modifica silueta prin conferirea unui aspect rotunjit si ridicat al sanilor.

Conceptul de "proiectie" la implanturile rotunde se refera la cat de mult iese implantul in afara de la nivelul pieptului. Spre deosebire de implanturile anatomice, cele rotunde accentueaza sanii atat in partea superioara, cat si in cea inferioara, creand un efect similar unui sutien push-up, dar intr-un mod natural. Asadar, doamnele care isi doresc un aspect delicat la atingere, dar si sa-si scoata in evidenta bustul, pot alege aceasta optiune.

Implanturile rotunde raman neschimbate in timp si nu se deplaseaza, mentinand forma sanului dupa interventia chirurgicala.

Cum se face alegerea corecta a formei implantului mamar

Decizia trebuie luata pe baza unei informari prealabile si a unei discutii deschise cu medicul, luand in considerare atat dorintele pacientelor, cat si sfaturile specialistilor.

Implantul mamar poate fi introdus prin diverse metode de incizie, cum ar fi cea inframamara, transaxilara sau periareolara. Alegerea metodei de incizie va depinde si de anatomia fiecarei paciente.

Alegerea formei ideale a implantului nu se bazeaza doar pe preferinte, ci si pe necesitatile specifice ale pacientei. O consultatie detaliata cu chirurgul plastician poate ilumina diferentele si avantajele fiecarui tip de implant, anatomic versus rotund, facilitand astfel alegerea cea mai potrivita pentru atingerea rezultatelor dorite. Pentru informatii suplimentare, chirurgul plastician Dr. Radu Panturu poate oferi asistenta. Contactati-l pentru programari la numarul de telefon 0773 391 085, pe e-mail la drpanturu@gmail.com sau vizitati site-ul drpanturu.ro.

FOTO: drpanturu.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare