Frumusete & Ingrijire

#piercing #sanatate #infectii #hepatita #riscuri #pericol piercing #riscuri sanatte #riscuri piercing

Cand si cum poate deveni piercingul un factor de risc pentru sanatate

Din ce in ce mai multe femei, in special cele aflate la adolescenta, aleg piercingul ca forma de manifestare si comunicare sociala. O astfel de hotarare insa, este una majora, si nu trebuie luata peste noapte.

Inainte de a recurge la gaurirea unor zone mai sensibile, trebuie sa te gandesti la toate aspectele problemei, cum va arata zona pe care vrei sa o infrumusetezi, ce salon vei alege pentru a recurge la acest gest si, nu in cele din urma, care sunt costurile. Pe langa deja clasicul pierce in limba, multe femei aleg zone mult mai sensibile precum sfarcul sau clitorisul si alte parti ale corpului care prezinta risc in urma unei astfel de proceduri.

Sunt insa parti extrem de sensibile in care pierce-ul este interzis prin lege, cea care isi doreste un astfel de pierce neputand sa si-l faca nici macar cu declaratie pe propria raspundere. Pe de alta parte, si mult ravnitul nipple pierce poate fi extrem de periculos, sfarcul fiind susceptibil la ifectii multa vreme de la realizarea lui, cu atat mai mult in cazul in care femeia alapteaza. In continuare, vom incerca sa trecem in revista o lista a celor mai frecvente riscurilor pe care aceste metode de “infrumusetare” le aduc.

Piercing in limba

Chiar daca pare greu de crezut, avand in vedere numarul persoanelor care recurg la aceasta metoda, peirce-ul in limba poate fi extrem de problematic. Fiind o zona sensibila si delicata, cel care strapunge limba trebuie sa o faca cu o mare atentie, pentru a nu sectiona vasele de sange importante. In plus, acest tip de pierceing, poate duce la infectii ulterioare si predispune persoana care il are la o serie de boli dintre care cea mai grava este Hepatita de tip C.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare