Fitness

#tratament dureri de spate #fitness #dureri de spate #exercitii dureri spate #exercitii spate

Exercitii eficiente care te scapa de durerile de spate

Sedentarismul si munca la birou sunt principalele cauze ale durerilor de spate. Statul pe scaun modifica pozitia naturala a coloanei vertebrale, iar presiunea resimtita la acest nivel se manifesta de foarte multe ori prin traume temporare sau chiar permanente ale acesteia.

Sigur ca nu poti renunta la serviciu, iar timpul nu iti permite intotdeauna sa faci sport si sa frecventezi saloanele de masaj sau sa urmezi un program strict de fizioterapie, asa ca va trebui sa gasesti o solutie pentru a elimina de aceste inconveniente. Iata cateva exercitii de intarire a musculaturii si intindere pe care le poti face pentru a scapa de durerile de spate si pentru a preveni aparitia altora in viitor:

Intinderea zonei lombare

Portiunea care incepe chiar sub genunchi si se continua spre exteriorul piciorului, pana la solduri, poate pune o presiune foarte mare asupra partii inferioare a coloanei vertebrale (zona lombara). Intinde-ti muschii din aceasta zona timp de 10-15 secunde si repeta actiunea de cateva ori, pe ambele parti, pentru a preveni durerile de spate.

Sursa foto: rechargeme.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare