Fitness

# cumparare banda de alergat #banda de alergat

6 aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi o banda de alergat

Ai in plan sa iti achizitionezi o banda de alergat? Iata la ce aspecte trebuie sa fii atent pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere.

 

1. Gandeste-te la ea ca la o investitie

Astfel, primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este pretul. In primul rand pentru ca trebuie sa te asiguri ca iti permiti sa faci o astfel de achizitie si, in al doilea rand, pentru ca nu ai vrea sa iti irosesti bugetul pe un aparat de proasta calitate. Asadar, pretul este un detaliu semnificativ atunci cand vine vorba de achizitionarea unei benzi de alergat de cea mai buna calitate.

2. Alege tipul ideal de banda

In functie de buget si necesitati, poti opta pentru o banda mecanica, magnetica sau electrica. In timp ce primele doua sunt mai ieftine si nu trebuie conectate la curent, cel de-al treilea tip, cel electric, este mult mai usor de utilizat, are mai multe functii si este mai "bland" cu articulatiile pentru ca nu trebuie sa impingi pentru a pune banda in miscare.

3. Atentie la functiile suplimentare

Pentru a te bucura de rezultate bune de pe urma antrenamentelor, trebuie sa verifici ca banda sa aiba un sistem de modificare a gradului de inclinare. Astfel iti vei putea seta diferite grade de dificultate pe masura ce capeti mai multa rezistenta.

De asemenea, daca te orientezi catre o banda pentru alergat mai moderna, aceasta ar trebui sa fie dotata si cu un display electronic de unde poti face diferite setari, ar trebui sa aiba cateva tipuri de antrenament presetate si ar trebui sa afiseze informatii precum caloriile arse, distanta parcursa, viteza, ritm cardiac, etc.

4. Probeaza inainte sa cumperi

Inainte de a decide daca sa cumperi sau nu o banda de alergat ar trebui sa o testezi cel putin 10 minute. Astfel, vei afla daca te simti sau nu confortabil pe ea, daca e silentioasa, daca e suficient de lata, etc.

5. Obtine informatii cu privire la intretinere

Degeaba cumperi un aparat de top daca nu stii cum sa ai grija de el si se strica in doua luni. Pentru a evita astfel de situatii cere detalii vanzatorului cu privire la felul in care poti mentine banda in parametri optimi de functionare pentru cat mai mult timp.

6. Nu uita de garantie

Pentru un astfel de produs trebuie sa primesti obligatoriu garantie. Durata acesteia difera de la un producator la altul, insa nu ar trebui sa fie mai mica de 5 ani pentru motor (unele modele premium au garantie pe viata) si 2 ani pentru celelalte componente.

Acestea fiind spuse, iti doresc sa ai parte de cumparaturi usoare si de spor la antrenament!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare