Fitness

# miscare vara #miscare #sport

10 moduri inedite de a face miscare in timpul verii

Sala de sport nu se mai afla printre locurile preferate pentru miscare si antrenament pe perioada verii, dar exista alte metode care te ajuta sa ramai activ si sa fii in forma in timpul verii. Alege dintre urmatoarele activitati pe cele care ti se potrivesc cel mai bine si incearca sa faci cat mai des miscare in perioada verii.

1. Gradinarit

Gradinaritul este o activitate potrivita in timpul verii care iti stimuleaza atat corpul cat si mintea. Ingrijeste gradina de langa casa, cateva minute in fiecare zi, si vei avea de castigat si la capitolul conditie fizica.

2. Iesi la plimbare cu cainele

Atunci cand iesi la plimbare cu cainele vei face automat miscare. Exista multe studii care dovedesc ca cei care au caini sunt mai sanatosi, tocmai pentru ca fac miscare in fiecare zi cand isi scot la plimbare prietenii necuvantatori.

3. Mergi la cumparaturi

Ce mod poate fi mai placut de a face miscare in timpul verii, daca nu la cumparaturi. Chiar daca este mai comod sa faci cumparaturi online, atunci cand mergi prin magazine ai grija si de conditia ta fizica.

4. Mergi pe jos

Profita de toate ocaziile in care te poti deplasa fara masina sau alte mijloace de transport si mergi cat mai mult pe jos. Acesta este un mod eficient de a face miscare, dar si de a reduce poluarea.

5. Inoata

Vara poti profita de orice loc in care gasesti apa pentru a inota macar cateva minute. La mare, la piscina sau intr-un lac, poti sa faci miscare si sa te racoresti, in acelasi timp.

6. Iesi in natura

Profita de tot ce are mai frumos de oferit natura in perioada verii si stai cat mai mult in aer liber. Plimba-te in padure sau fa o drumetie la munte, sunt moduri excelente de a face miscare in acest frumos anotimp.

7. Mergi la petreceri

Vara este perioada din an in care au loc cele mai multe petreceri si evenimente, targuri si festivaluri. Bifeaza cat mai multe astfel de ocazii in care poti sa mergi, sa dansezi si sa te distrezi.

8. Mergi la picnic

Organizeaza un picnic undeva in afara orasului sau in parc. Pe langa gustarile si bauturile pe care le pregatesti, profita de ocazie si organizeaza si cateva jocuri cu prietenii. Volei, badminton sau orice alte jocuri in care ii poti implica si pe cei care te insotesc sunt perfecte pentru a face miscare.

9. Skydiving

Skydiving-ul este un sport pentru cei carora le plac senzatiile tari, care are si cateva beneficii nebanuite pentru santate. Acesta ajuta la intarirea muschilor spatelui si imbunatateste flexibilitatea corpului.

10. Curatenie in natura

Orice iubitor de natura si aer curat nu este deloc incantat de felul in care arata in prezent mediul inconjurator. Fiecare dintre noi poate contribui la un mediu mai curat pentru viitoarele generatii. Si poti transforma curatenia in natura intr-o activitate care te ajuta in acelasi timp sa faci miscare. Atunci cand iesi sa explorezi imprejurimile colecteaza si gunoiul pe care il gasesti in cale, fie ca te afli pe plaja sau pe drumuri de munte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare