Finante personale

#bani tineri # credit nebancar #sprijin financiar

5 metode care te ajuta sa ai stabilitate financiara in tinerete

Perioada tineretii este una dintre cele mai frumoase etape ale vietii, cand libertatea si energia sunt la cote maxime. Cu toate astea, fiecare tanar are nevoie si de sprijin financiar pentru a putea sa-si indeplineasca visele. Exista cateva metode care pot fi de ajutor in acest context.
 

1. Cheltuieli inteligente

Pentru ca te afli in perioada experientelor, tentatia de a cheltui este mare si limitarea bugetului pentru cheltuielile care nu sunt cu adevarat importante, mica. Astfel, indiferent de valoarea salariului pe care il primesti, este bine sa cheltuiesti inteligent in fiecare luna.

O idee la indemana pentru a valorifica cheltuielile, este sa le urmaresti printr-o aplicatie de management al banilor. Apoi, creeaza o lista a lucrurilor necesare unde se duc cei mai multi bani: chirie (daca este cazul), abonamente, alimente si un buget pentru cheltuielile care nu sunt neaparat importante in fiecare luna (haine sau iesiri). Odata ce acestea sunt acoperite cu un buget aproximativ, iti mai ramane sa gestionezi restul banilor ramasi.

Cea mai buna solutie este sa iti deschizi un cont de economii pe care sa il alimentezi in fiecare luna, cu o suma convenabila.

2. Credit nebancar

Esti salariat deja de cativa ani si ai vrea sa pleci o luna intr-o vacanta sau vrei sa renovezi apartamentul pe care l-ai primit mostenire, insa economiile din salariu nu sunt suficiente. In acest caz, pentru a nu te intinde pe o perioada lunga de timp cu strangerea banilor, poti apela la un credit nebancar cu aprobare rapida.

Acest tip de credit este usor de obtinut si rambursat, 100% online, si il primesti printr-un transfer instant pe cardul tau de credit sau numerar. Sumele sunt limitate, insa pot acoperi cheltuieli mari, precum:

  • calatorii;
  • cumparaturi mari;
  • studii;
  • cheltuieli de sanatate;
  • cheltuieli neprevazute.

3. Job part-time remote

O alta varianta care iti poate asigura stabilitate financiara este un loc de munca part-time remote. Exista mai multe domenii unde poti sa lucrezi 100% remote, de la IT, marketing, financiar sau design. Tot ce ai nevoie este o conexiune buna la internet si, bineinteles, un laptop.

Fiind un job part-time si remote, ai posibilitatea sa iti faci numarul de ore in timpul favorabil, fara a fi presat de un program strict. Veniturile incasate te pot ajuta sa iti asiguri vacanta mult visata sau, mai bine, sa ii economisesti pentru a investi intr-un vis maret de-al tau.

4. Transforma pasiunea in business

Daca ai o pasiune de mic copil si ai ajuns in punctul in care stapanesti meseria bine, cum ar fi pictura, scrierea caligrafica, brodatul sau alte astfel de talente, o poti transforma in propria afacere.

La inceput, te poate speria ideea de a investi intr-un business la tinerete, insa incepe cu obiective mici. Pentru inceput, poti face un portret pentru prieteni, daca iti place sa pictezi. Testeaza materialele si culorile pana in momentul in care esti multumit de rezultatul final. Mai apoi, incepe sa iti faci auzita pasiunea printr-o pagina pe retelele sociale, astfel incat lumea sa iti cunoasca talentul.

Dupa ce ti-ai creat o oarecare imagine, te poti gandi si la aspectele formale ale afacerii, cum ar fi platile si facturile aferente.

5. Meditatii

Daca pe timpul facultatii rezultatele invataturii au fost apreciate, este un impuls pentru a-i putea ajuta si pe altii. Si nu despre colegi este vorba, ci despre copiii sau liceenii care vor sa urmeze aceeasi facultate ca a ta.

Meditatiile sunt o forma potrivita pentru a investi in pasiunea ta si a o impartasi, dar si sa iti asiguri un venit in plus, cat timp ai energie si rabdare.

Acestea sunt cinci moduri prin care poti realiza un venit in plus si de a-ti asigura o stabilitate financiara mai mare in timpul tineretii. Desigur, daca nu le poti aplica pe toate, alege macar una din cele prezentate mai sus, astfel incat sa fii pregatit de viitor.

Foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele