Oscar

#oscar animest #waltz with bashir #entre les murs #ari folman #laurent cantet

Filmele de Animest fac senzatie la Oscar

Trei dintre filmele prezentate la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film de Anim’est (desfasurata la Bucuresti in perioada 3-12 octombrie 2008) se afla pe lista nominalizatilor la Premiile Academiei Americane de Film – Oscar.

Lung metrajul care a deschis senzational Anim’est in 2008, Waltz With Bashir, proaspat castigator al unui Glob de Aur, este favoritul incontestabil la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film intr-o limba straina .

Principalul contracandidat al controversatei pelicule a lui Ari Folman, prezentate anul trecut in selectia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes, este tocmai laureatul cu Palme D’Or - Entre les murs (r. Laurent Cantet, Franta, 2008).

Doua filme prezentate in competitiile Anim’est se afla printre cele cinci nominalizate la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt metraj de animatie .

Castigatorul Mentiunii Speciale in competitia Anim’est rezervata filmelor studentesti, Oktapodi (r. J. Bocabeille, FX Chanioux, O. Delabarre, T. Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2008), si This Way Up (r. Smith & Foulkes, Marea Britanie, 2008), selectionat in competitia oficiala de scurt metraj a festivalului si unul dintre favoritele publicului de la Anim’est, vor avea de infruntat in cursa pentru Oscaruri celebrul Presto (r. Doug Sweetland, SUA, 2008), realizat de studiourile Pixar, si alte doua scurt metraje independente.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est se va desfasura in perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, organizatorii, preconizand de pe acum un nou record de public, dupa ce, in 2007 si 2008, Anim’est a fost festivalul de film care a adus cei mai multi spectatori in salile bucurestene.

Urmareste trailerul filmului Waltz With Bashir

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele