Evenimente

#tenor italian #sala palatului #concert #alessandro safina

Tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Alessandro Safina va sustine un concert de exceptie alaturi de o orchestra simfonica pe data de 26 mai 2023 pe scena Salii Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 19:30. Tenorul Italian va interpreta in cadrul concertului compozitii noi, dar si hituri celebre care i-au adus faima mondiala.

 

Dupa o pauza de cativa ani, celebrul tenor Alessandro Safina revine in Romania si promite un show de exceptie. Este primul concert solo pe care tenorul il sustine in tara noastra, dupa pandemie si promite ca va fi unul unic.

Alessandro Safina este unul dintre cei mai apreciati tenori in Romania, a colaborat cu Loredana Groza si cu Zsuzsana Cerveni (una dintre participantele la Vocea Romaniei). Un alt moment de neuitat pentru care a primit ovatiile publicului din Romania a fost duetul cu Andrea Bocelli, al carui invitat special a fost in turneul mondial al acestuia.

Alessandro Safina a devenit faimos in intreaga lume prin vocea sa unica, farmecul natural si curajul creativ. Interesat de muzica inca din copilarie, la 12 ani a inceput studiile muzicale in cadrul unei academii, iar varsta de 17 ani, a intrat la Conservatorul de muzica „Luigi Cherubini” din Florenta. In 1989, a castigat premiul I la „Concorso Lirico Internazionale” din Mantova, un concurs dedicat sopranei italiene Katia Ricciarelli. Premiul a marcat inceputul unei cariere stralucite in lumea operei.

Cativa ani mai tarziu, Safina a devenit solist al celor mai bune teatre muzicale din Europa si a continuat sa cante in unele dintre cele mai prestigioase locuri din lume, inclusiv Barbican din Londra, Teatrul Bibiena din Mantova, Basel, Strasbourg, Marsilia si la Festivalul International Wexford din Irlanda.

Desi Alessandro este in intregime invaluit in dragostea lui pentru muzica clasica si in special iubitor al legendarul tenor Enrico Caruso, el este inspirat si de muzica pop moderna precum U2, Genesis, Depeche Mode si The Clash. Astfel si-a aratat dorinta de a combina cele doua genuri muzicale, clasic si pop, aducand astfel muzica clasica mai aproape de oameni.

In anul 1999 Alessandro Safina s-a lansat albumul de debut “Insieme a te”, un disc plin de elemente clasice, soul si muzicale pe care interpretul il numeste „Opera-Rock”.  Safina a reusit sa obtina afirmarea definitiva in Olanda, in luna noiembrie 2000, cand a fost invitat sa cante in cadrul prestigioasei gale Night Of The Proms. Single-ul Luna de pe albumul “Insieme a te” a ramas in topul hiturilor muzicale olandez timp de 14 saptamani. Albumul in sine a castigat de patru ori discul de platina in Olanda si a fost lansat in alte treizeci si sase de tari.

De-a lungul timpului, Alessandro a daruit lumii duete muzicale uimitoare cu Sarah Brightman, Elton John, Ewan McGregor, Barbara Hendricks si Sumi Jo. In plus, a aparut in filme si pe coloane sonore de film, inclusiv in "Moulin Rouge!" al lui Baz Luhrmann.

Biletele pentru concertul pe care Alessandro Safina  il va sustine pe 26 mai, ora 19:30 la Sala Palatului, se gasesc in format electronic pe www.eventim.ro si format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea