Evenimente

#palatul noblesse #giorgio butini #divino #expozitie #arta

Divino, expozitia de sculptura semnata Giorgio Butini, la Palatul Noblesse

Pe 20 noiembrie, incepand cu ora 19:00, Palatul Noblesse gazduieste vernisajul expozitiei de sculptura, Divino, semnata de artistul italian Giorgio Butini. Prin aceasta expozitie Giorgio Butini aduce in prim-plan o armonie de forme si detalii, inspirate din conceptul divin. Fiecare sculptura aduce in fata privitorilor maiestria artistica a sculptorului italian si relatia pe care acesta o are cu viata si divinitatea.Lucrarile sale scot in evidenta o pasiune adanca pentru arta si o abilitate extraordinara de a da viata bronzului si marmurei, precum si a altor materiale intr-un mod care adanceste conexiunea intre privitori si divinitate. Expozitia, care cuprinde 23 de sculpturi, va putea fi vizitata pana pe 31.01.2024.

ย 

Expozitia โ€žDivinoโ€ semnata de maestrul Giorgio Butini este organizata de Palatul Noblesse, Fusion Arts si Noblesse Group cu sprijinul Original Media, sub egida ๐—”๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฑ ๐—œ๐˜๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ฎ ๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜ si ๐—œ๐—ป๐˜€๐˜๐—ถ๐˜๐˜‚๐˜๐—ผ ๐—œ๐˜๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ฎ๐—ป๐—ผ ๐—ฑ๐—ถ ๐—–๐˜‚๐—น๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜.

Cine este Giorgio Butini?

Mestrul Giorgio Butini s-a nascut in Italia, la Florenta si are o experienta vasta in artele vizuale, sculptura, pictura, desen, orfevarie, precum si in domeniul ceramicii si artelor decorative. Giorgio Butini este specializat si in restaurarea de picturi, fresce si materiale din piatra. Maestrul a fost pasionat inca din copilarie de desen si arta figurativa. La inceput arta a fost doar un joc, care s-a transformat in pasiune si apoi intr-un stil de viata. A urmat studii aprofundate ale anatomiei corpului uman. A castigat sapte premii semnificative, precum Premiul II la Bienala de la Venetia in 1997, Premiul pentru lucrarea โ€žViseleโ€, expusa la a sasea editie a Bienalei Internationale de Arta de la Beijing, China, in 2015 si, in 2022, Premiul International al Orasului Troina, ca parte a sectiunii de sculptura, unde s-a clasat drept cel mai bun sculptor contemporan.ย ย ย ย ย 

โ€žArta este un mod de viata pentru mine si imprumut in ea expresia celor mai profunde sentimente. Acesta este modul in care multe dintre lucrarile mele ce reprezinta stari si ganduri si-au gasit o voce si au fost aduse la viata. Constrangerile pe care le suferim, pierderea valorilor din jurul nostru, dificultatea de a intelege si de a exprima nevoile noastre cele mai profunde, inseamna adesea ca suntem nemultumiti de viata noastra, inchisi in forme care ne forteaza pe cai prestabilite, pe care altii le-au decis pentru noiโ€, a declarat Giorgio Butini.

Printre cele mai cunoscute lucrari publice ale maestrului se numara: โ€Moarte, Inviere si Duhul Sfant, un crucifix din bronz oferit in dar Papei Benedict al XVI-lea in 2007, care acum se afla expus in Muzeul Vaticanului din Roma, โ€Suprematiaโ€, sculptura din bronz si argint, care se afla la Muzeul Quirinal din Roma, sculptura oferit presedintelui Repubilcii Italiene in 2010, โ€Arcul Paciiโ€ lucrare expusa la Biserica Santa Maria Maddalena dei Pazzi, Florenta, in mai 2023. Lucrarea โ€Arcul Paciiโ€ reprezinta viziunea artistului despre pace si va fi expusa permanent la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

Palatul Noblesse gazda evenimentelor de arta

Palatul Noblesse, prin istoria sa de peste un secol, precum si povestea sa impresionanta, ofera o punte intre trecut si prezent. Este un spatiu care, prin insasi prezenta sa, vorbeste despre rafinament, cultura si traditie, facandu-l locul perfect pentru a gazdui creatiile sculptorului italian.

Cu fiecare eveniment de arta pe care il gazduieste, Palatul Noblesse se transforma intr-un host spot al artelor, ce ofera experiente semnificative iubitorilor de frumos.

Palatul Noblesse este unua dintre cladirile impresionante ale Bucurestiului, fiind cunoscut pentru arhitectura sa deosebita si istoria bogata. Construita in anul 1881, de catre celebrul architect Alexandru Savulescu, acesta cladire are o istorie impresionanta, de la inflorire, la decadere si la salvarea adusa in 2014 de familia Preda. Dupa un proces complex de consolidare si restaurare cu mare responsabilitate a elementelor originale, amenajare interioara si exterioara, cladirea a devint, incepand cu 2015, unul dintre cele mai importante centre de design si arta, evenimente si cultura din Europa.

Prin implicarea sa in organizarea de expozitii de arta, Palatul Noblesse contribuie la promovarea culturii si artei in Romania si incurajeaza dezvoltarea si promovarea artistilor din diferite domenii artistice.

Fusion Arts Agency

Fusion Arts Agency este agentia de arta, parte a Noblesse Group, ce si-a propus inca de la inceput sa promoveze arta si artistii romani. Fusion Arts Agency contribuie activ la dezvoltarea carierei artistice si valorificarea creatiilor artistilor aflati in portofoliu.

Fusion Arts Agency ofera artistilor o platforma online de expunere a lucrarilor lor: www.fusionarts.ro. De asemenea, operele artistilor sunt aduse in fata iubitorilor de arta prin organizarea unor expozitii de arta, in cadrul Palatului Noblesse. Prin proiectele de design interior ale Noblesse Group, lucrarile acestor artisti sunt integrate in diferite proiecte rezidentiale, hoteluri, birouri, etc.

Fusion Arts joaca un rol important in promovarea si dezvoltarea artei contemporane in Romania, sprijina artistii sa isi dezvolte propriul stil si sa isi gaseasca locul in lumea artei, iar acest lucru contribuie la diversificarea si imbogatirea patrimoniului cultural al tarii.

Noblesse Group

Din 2007, brandul Noblesse Group aduce plus valoare in viata clientilor, prin design interior, conceput cu pasiune si profesionalism. Echipa de arhitecti si designeri ofera servicii la cele mai inalte standarde, recunoscute atat pe piata autohtona, cat si pe cea internationala.

Proiectele de design interior ale echipei Noblesse Group au primit, de-a lungul anilor, numeroase premii, precum Boutique Award, in cadrul โ€žThe Most Officeโ€, pentru proiectul birouri Noblesse Group, โ€Best Luxury Hotel Interior Designโ€ pentru proiectul Radisson Blu Bucharestโ€ in 2022, in cadrul Galei Luxury Lifestyle Awards, iar in 2023, tot in cadrul aceleasi gale, โ€ Best Interior Design Studio in Romaniaโ€, โ€Best Luxury Commercial Interior Designโ€ pentru proiectul Alma Health & Spa Retreat si โ€Best Luxury Restaurant Interior Designโ€ pentru proiectul Restaurant Helise.

Membru al Asociatiei Internationale de Design Interior din Marea Britanie, Noblesse Group are o experienta vasta si un portofoliu generos cu proiecte diverse, in care se regasesc restaurari ale cladirilor de patrimoniu, amenajari interioare pentru hoteluri, restaurante, spatii publice, apartamante, vile, sedii de companie si birouri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea