Evenimente

#Andrea Coen #ziua italiei #ateneul roman #alexandru tomescu #concert #bucuresti

Concert aniversar de ziua Italiei, la Bucuresti

Violonistul Alexandru Tomescu si clavecinistul Andrea Coen vor sustine un concert la Bucuresti, cu ocazia Zilei Italiei. Evenimentul va avea loc la Ateneul Roman, pe 3 iunie.

 

Din programul muzical fac parte lucrarile Preludio, Loure and Gavotte en Rondeau, Concertul nr. 7 in Fa major si Sonata nr. 4 de Johann Sebastian Bach, Toccata VII de Girolamo Frescobaldi si La Follia de Arcangelo Corelli.

“Muzica poate construi legaturi intre oameni care apartin diferitelor popoare si culturi, de aceea am ales limbajul muzicii pentru a sarbatori Ziua Nationala a Italiei la Bucuresti. I-am invitat pe doi dintre cei mai cunoscuti si iubiti artisti din Italia si Romania sa interpreteze piese compuse de Johann Sebastian Bach si de doi dintre maestrii italieni care l-au inspirat: Girolamo Frescobaldi si Arcangelo Corelli”, a declarat Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania.

Acesta este al doilea an in care Alexandru Tomescu este invitat sa sustina concertul aniversar de ziua Italiei. In impozanta sala a Ateneului, el va face sa rasune inca o data celebra vioara Stradivarius din 1702.

Concertul aniversar din 3 iunie il are ca protagonist si pe maestrul Andrea Coen. Renumitul artist italian a absolvit muzicologia la Universitatea Sapienza din Roma si a obtinut diploma de licenta in clavecin de la Royal College of Music din Londra. El are o cariera concertistica bogata in Italia, Europa, SUA si Japonia, sustinand recitaluri la clavecin, orga si piano forte, atat solo, cat si impreuna cu diverse ansambluri vocale si camerale. Andrea Coen colaboreaza cu artisti precum Christopher Hogwood, Monica Huggett, Aris Christofellis, Sergio Azzolini, dar si cu ansamblurile Seicentonovecento, Modo Antiquo, Collegium Pro Musica, L'Arte dell'arco si Odhecaton.

Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete a Ateneului Roman, de marti pana vineri, intre orele 12:00 – 19:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea