Cumpararea unei locuinte

#cumparare casa vacanta #casa de vacanta

Top 4 motive pentru care merita sa investesti intr-o casa de vacanta

Piata imobiliara a fost mereu una din primele optiuni ale oamenilor atunci cand vine vorba despre investitii. De la cumpararea unui apartament pentru a-l inchiria si transforma intr-o sursa de venit pasiv, pana la achizitionarea unui teren a carui valoare creste in timp, cu siguranta stii persoane care au facut astfel de alegeri.

De aici si pana la investitia in casele de vacanta a fost doar un pas. Asa se explica numarul mare de apartamente si case cumparate in zona litoralului sau in zonele montane. Oamenii sunt tot mai dornici sa investeasca intr-o casa de vacanta, iar motivele lor sunt nenumarate. Daca si tu ai acest gand, iata cateva lucruri pe care este bine sa le stii:

1.   Vei petrece timp cu familia ta in aer liber, chiar la voi acasa

Pandemia din anii trecuti i-a facut pe oameni sa simta nevoia traiului la casa. Indiferent cat de spatios este apartamentul, orele pe care le poti petrece in curte, alaturi de familia ta, sub razele soarelui sau in adierea vantului, nu se pot compara cu nimic.

Timpul de calitate este, din pacate, tot mai greu de petrecut cu cei dragi in cursul saptamanii, data fiind intensitatea cu care se desfasoara viata noastra. A avea o casa de vacanta, chiar si in apropierea orasului in care locuiesti, este cel mai simplu mod de a crea amintiri nepretuite impreuna cu familia sau prietenii.

2.   Tii costurile sub control

Daca faci din start alegerile corecte, casa ta de vacanta nu va insemna, in decursul timpului, o cheltuiala in plus pentru familia ta. In ceea ce priveste costurile de intretinere, una din cele mai bune optiuni este instalarea unei pompe de caldura aer-apa, cu ajutorul careia vei avea cheltuieli minime cu incalzirea si racirea casei. Desigur, poti opta si pentru instalarea panourilor fotovoltaice sau a unei centrale termice prin condensare. Fiecare solutie are avantaje si dezavantaje, motiv pentru care este indicat sa te consulti cu un specialist in domeniu, pentru a descoperi care este cea mai buna varianta pentru nevoile tale.

3.   Beneficiezi de o investitie financiara care nu-si va pierde valoarea in timp

Fie ca optezi pentru o casa veche, pe care o vei renova conform bunului plac, fie ca preferi sa iti construiesti una in regie proprie, aceasta investite nu isi va pierde valoarea. Atat timp cat vei ingriji corespunzator locuinta, odata cu trecerea timpului, valoarea acesteia poate creste. Insa, in cele mai multe cazuri, casele de vacanta raman in familie pentru multe generatii, data fiind valoarea sentimentala pe care acestea o au.

4.   Poti castiga un venit pasiv

Daca iti doresti sa-ti recuperezi investitia cat mai repede, poti inchiria locuinta prietenilor si nu numai. Veniturile rezultate din inchirierea anuala pot acoperi cheltuielile lunare cu intretinerea casei, astfel incat sa nu resimti niciun efort suplimentar. Daca locuinta este amplasata intr-o zona turistica de interes, precum Delta Danarii, litoralul romanesc sau la munte, atunci sansele ca veniturile din inchirieri sa fie semnificative sunt tot mai mari. Nu trebuie decat sa gasesti o persoana care sa se poata ocupa de procesul logistic al cazarii si decazarii turistilor si de intretinerea casei.

O buna promovare in mediul online si, mai ales, din partea clientilor multumiti, iti va aduce un numar mare de solicitari, in scurt timp. Oamenii iubesc sa inchirieze locuinte care au un vibe placut, care inspira calm si relaxare, acestea fiind lucrurile de care se va bucura si familia ta, in decursul anilor.

Atunci cand vrei sa iti stii banii in siguranta, dar nu te pricepi sa tranzactionezi la bursa de valori, iar dobanda bancilor nu te convinge, cea mai buna solutie este sa ii investesti in piata imobiliara. Aceasta s-a dovedit a fi, in timp, alegerea perfecta, chiar si atunci cand nu ai prea multe cunostinte despre domeniul financiar.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare