Cumpararea unei locuinte

#orasul fantomelor #cumparare casa #casa

Orasul fantomelor, locul in care iti poti cumpara casa visurilor cu doar 6000 de euro

Patru case din "orasul fantomelor" au fost scoate la licitatie. Pretul este unul foarte mic. Oare exista doritori pentru asemenea locuinte?

Cele patru case din din "orasul fantomelor", cu vedere la mare, sunt scoase la licitatie cu numa 5800 de euro fiecare. Este vorba despre Horden, din County Durham. A fost un satuc prosper de minieri, care formau o comunitate minunata. Insa localitatea de mici dimensiuni a suferit o lovitura crunta in momentul in care s-a inchis mina de carbuni in 1987.

Cele mai multe dintre aceste case din sat sunt parasite. Reflecta din plin declinul pe care l-a cunoscut localitatea la scurt timp dupa inchiderea minei.  De la o populatie de 15 000 de oameni in anul 1951, in 2021 mai erau doar 6807. 

„Patru mii de oameni munceau la mina de carbune, locuiau aici cu familiile lor”, spune YouTuber-ul David Burnip.

In prezent, satul arata complet diferit. Atmosfera este una apasatoare, iar autoritatile vor sa schimbe acest lucru. 

„Acum totul arata apocaliptic… nici nu-mi pot imagina pe cineva care sa-si mai doreasca sa locuiasca aici. Sa fii inconjurat de toate aceste ruine de cladiri trebuie sa fie foarte deprimant si infricosator noaptea”, a mai spus youtuber-ul. 

Primaria a pictat usi si ferestre false pe unele case goale, ca sa ai impresia ca locuieste cineva acolo. Din pacate nu este asa, deoarece nimeni nu isi mai doreste o locuinta intr-o localitate aproape abandonata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea