Cumpararea unei locuinte

# apartament doua camere #cumparare apartament #apartament

De ce sa optezi pentru un apartament cu doua camere?

Atunci cand esti pe cale sa achizitionezi un apartament cu 2 camere, este foarte important sa parcurgi anumiti pasi, astfel incat intregul proces de achizitionare sa fie desfasurat intr-un mod organizat.

Totul incepe cu identificarea nevoilor locative iar apoi cu stabilirea bugetului pe care ai de gand sa il aloci.

Trebuie sa fii foarte hotarat cu privire la zona in care vei locui pentru tot restul vietii tale, in pricipiu. Chiar daca vei spune ca este posibil sa te muti in viitor sau ca nu ai de gand sa stai o viata in acelasi loc, s-ar putea ca acest lucru sa nu se intampla niciodata, asa ca fiecare decizie necesita atentie deosebita.

Fii cu mare bagare de seama atunci cand vine vorba despre spatiul apartamentului pe care ai de gand sa il cumperi. Adreseza-ti urmatoarele intrebari:

 Astfel, intreg procesul de analiza va fi efectuat mult mai simplu iar tu vei reusi sa iei decizia cea mai corecta. Poti incepe prin a viziona mai multe apartamente si sa cauti informatiile relevante cu privire la nevoile tale in legatura cu spatiul. Chiar daca nu stii de unde sa incepi, exista totusi cateva repede care te-ar putea scapa din incurcatura: orientarea, amplasarea zonei, calitatea si aspectul apartamentului dorit, eficienta termica, facilitatile, calitatea constructiei, procesul de achizitie si documentele juridice.

In orasele mari, zona in care este amplasat apartamentul este importanta deoarece trebuie sa fie accesibila din punctul de vedere al transportului in comun. Indiferent daca vorbim despre autobuze, tramvai sau metrou, fiecare dintre toate acestea reprezinta beneficii pe care ar trebui sa le iei in considerare.

De asemenea, verifica daca in zona sunt facilitatile de care ai nevoie sau de care ai putea avea nevoie: spital, scoala, magazine, restaurante, farmacii, institutii sau gradinite.

Un alt criteriu demn de luat in seama se refera la gradul de siguranta al zonei in care este amplasat apartamentul pe care doresti sa il achizitionezi. Exista zone rau famate pe care ar fi bine sa le eviti atunci cand faci o asemenea investitie.

Pentru a sti ca faci o alegere foarte buna, fii cu mare bagare de seama la calitatea apartamentului dorit. In cazul in care apartamentul se afla intr-un imobil nou, cu siguranta nu va mai fi nevoie sa faci prea multe verificari la acest capitol. De cele mai multe ori, apartamentele noi se dovedesc a fi o investitie buna.

Cand achizitionezi un apartament intr-un bloc vechi, conteaza atat anul constructiei cat si alte detalii de ordin estetic. In acest mod iti poti da seama daca vei fi in siguranta in caz de cutremur sau daca au fost facute alte modificari decat cele legale.

Evita sa alegi un asemenea apartament deoarece in majoritatea cazurilor se intampla sa fie necesar sa investesti in plus o suma destul de mare de bani. Chiar daca ai impresia ca faci o alegere mult mai buna din punct de vedere financiar daca optezi pentru un apartament vechi, adevarul este ca vei cheltui mult mai mult odata cu trecerea timpului pentru eventualele reparatii: infiltratiile prin acoperis, scurgerile instalatiilor de apa, vecinii neglijenti si nu numai.

Nu ignora nici instalatiile sanitare sau panoul electric si verifica momentul in care au fost schimbate ultima oara. Lucrul acesta te va ajuta sa iti dai seama care va fi investitia ta.

La fel de important este sa stii din ce material este construit apartamentul, cum este izolat si daca sunt rezistente la umezeala.

Fiecare detaliu in parte conteaza foarte mult, mai ales avand in vedere faptul ca aceasta decizie este una pe viata, asa ca nu trebuie sa te grabesti deloc. Indicat ar fi sa verifici cu atentie criteriile care te intereseaza si sa afli situatia pietei imobiliare.

Indiferent daca iti doresti un apartament tip studio sau daca iti doresti ca livingul tau sa fie foarte mare, atunci cand il vei vedea iti vei da seama daca iti place cu adevarat sau nu. In functie de toate aceste lucruri vei putea sa iti faci o idee si sa te hotarasti. Chiar daca exista foarte multe variante, ideal este ca raportul calitate-pret sa fie unul echilibrat, astfel incat sa te bucuri de fiecare avantaj in parte!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea