Cumpararea unei locuinte

# gasire apartament #cumparare apartament #apartament

Cum gasesti apartamentul visurilor tale? 7 sfaturi utile

Cu totii visam la un loc special, care sa ne reprezinte in totalitate si pe care sa il numim “acasa”. Astfel, daca iti doresti sa renunti la apartamentul in chirie, care nu iti permite efectuarea multor modificari, probabil ai in vedere achizitionarea unui apartament nou. Desi este o decizie inteleapta, cautarea apartamentului visurilor tale se poate transforma intr-un cosmar, daca nu iti setezi de la inceput niste obiective clare. In functie de aceste obiective, iti vei putea gasi locul ideal, in care sa iti petreci tot restul vietii. Iata cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare, daca iti doresti sa gasesti apartamentul perfect!

Alege apartamentul in functie de zona

Unul dintre primele lucruri la care trebuie sa te gandesti, de indata ce ai decis sa iti cumperi un apartament, este zona in care vei locui. In functie de dorintele tale, poti alege un apartament situat intr-o zona centrala sau la periferie, unde vei fi departe de agitatia orasului. Totodata, va trebui sa te informezi atent asupra mijloacelor de transport in comun, pentru a te asigura ca vei ajunge rapid la locul de munca, in cazul in care nu detii un autoturism. Supermarketurile din apropiere, spitalele sau farmaciile sunt alte detalii de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti cauti un apartament. Pe Storia.ro gasesti apartamente de vanzare pe care le poti selecta in functie de imprejurimi, infrastructura sau comoditati, astfel incat sa fii multumit pe deplin de alegerea facuta.

Informeaza-te in legatura cu cartierul

Un alt pas necesar in goana dupa apartamentul visurilor tale este informarea in legatura cu cartierul in care vei locui. Cu siguranta iti doresti un cartier sigur, cu strazi asfaltate si vecini binevoitori, insa trebuie sa iei in calcul si alte aspecte. Ce poti face in cartier, in timpul liber? Poti alege un apartament si in functie de optiunile pe care ti le pune la dispozitie cartierul in care este amplasat: informeaza-te daca in zona exista cluburi, sali de fitness, saloane de infrumusetare, muzee sau magazine de haine. Toate acestea te pot ajuta sa te relaxezi, cu gandul ca esti foarte aproape de casa.

Gandeste-te la stilul care te reprezinta

Pentru a ne raporta si la spatiul propriu-zis al apartamentului, gandeste-te foarte bine la stilul care te reprezinta. Iti plac apartamentele in stil vintage sau preferi stilul modern? Iti doresti un design minimalist al incaperilor sau multe obiecte de decor? Cauti o bucatarie cu un spatiu generos sau vrei ca aceasta sa fie cat mai mica? Odata cu raspunsul la aceste intrebari, vei reusi sa faci cea mai buna alegere atunci cand iti cauti un apartament, deoarece trebuie sa corespunda preferintelor tale.

Ia in calcul spatiul de care ai nevoie

Un alt criteriu de care sa tii cont atunci cand vrei sa gasesti apartamentul ideal tine de spatiul pe care acesta il pune la dispozitie. Chiar daca nu ai atat de multe lucruri, ia in calcul daca vei mai locui sau nu cu cineva sau daca o sa ai si niste animale de companie. In aceste situatii, vei avea nevoie de un apartament cu un spatiu mai mare, in care iti poti desfasura toate activitatile, fara sa te simti incomod. Totodata, gandeste-te si la rudele si la prietenii care vor veni in vizita. Cu siguranta nu ai vrea sa ii vezi ca stau inghesuiti, atunci cand vin la petrecerea ta de casa noua.

Alege apartamentul cu cele mai multe facilitati

In cautarea apartamentului potrivit, trebuie sa ai in vedere ca acesta sa iti puna la dispozitie cat mai multe facilitati. Astfel, locul de parcare, masina de spalat sau utilitatile se pot afla pe lista ta de dorinte. Informeaza-te si in legatura cu numeroasele costuri de intretinere: apa, caldura, gunoiul, cablul sau internetul vor aduce cheltuieli pe care este indicat sa le cunosti atunci cand te muti.

Accepta si alte pareri

In cazul in care cumpararea unui apartament este prima decizie pe care o faci in viata de adult, este recomandat sa accepti si alte pareri. Chiar daca ne place sa luam propriile decizii si sa nu ne lasam niciodata influentati, oamenii dragi din jurul tau te pot ajuta cu sfaturi utile, de care poti sa tii cont. Indiferent daca parintii iti propun achizitionarea unui apartament mai mare sau pozitionarea sa cat mai centrala, iti vor doar binele, bazandu-se pe experientele proprii. De aceea, accepta parerile celor care te cunosc, pentru a lua cea mai inteleapta decizie.

Compara preturile, pentru a face cea mai buna alegere

Stim ca iti doresti sa te muti cat mai repede cu putinta, insa si de aceasta data, graba strica treaba! Daca ai gasit numeroase apartamente care ti se par potrivite pentru tine, incearca sa compari preturile sau facilitatile pe care ti le ofera. Un apartament care ti se pare mult prea ieftin, nu inseamna neaparat ca este si cel mai bun. Este posibil ca acesta sa nu intruneasca toate criteriile tale si, in consecinta, sa te dezamageasca. Acorda-ti timp suficient pentru a prospecta piata si alege apartamentul care iti ofera cele mai multe beneficii, atat din punctul de vedere al zonei, cat si a facilitatilor puse la dispozitie.

Pentru a gasi apartamentul ideal, va trebui sa tii cont de numeroase criterii: de la alegerea cartierului si pana la cea a spatiului de care ai nevoie, pentru a te bucura de tot confortul necesar. Odata mutat, nu va mai fi nevoie decat de o curatenie temeinica a apartamentului si de decorarea sa, in functie de stilul pe care il preferi.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare