Cumpararea unei locuinte

# prima casa 4 #credit #prima casa #locuinte #anl

Conditii pentru accesare credit Prima Casa 4

In cadrul programului prima casa 4 poti cumpara locuinte finalizate sau aflate in diverse faze de constructie. De asemenea, cu banii obtinuti iti poti construe o locuinta, in baza unei autorizatii de construire eliberata dupa 22 februarie 2010. Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa obtii un credit in programul Prima Casa 4:



1 In cazul in care detii deja o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpara o locuinta cu o suprafata mai mare. De asemenea, daca detii o cota parte dintr-o locuinta poti beneficia de un credit garantat de stat pentru a achizitiona diferenta de cote-parti.

2
Poti sa aceesezi programul Prima Casa o singura data, pentru a achizitiona o singura locuinta finalizata , aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara in conditiile legii sau sa construiesti o casa, singur sau impreuna cu alte persoane, respectand reglementarile in vigoare.
Astfel, potrivit reglementarilor stabilite de oficiali, cu ajutorul acestui program poti sa cumperi:

  • locuinte finalizate, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite si date in exploatare prin programele derulate de A.N.L.;
  • locuinte nefinalizate, aflate in diverse faze de constructie, destinate achizitionarii dupa finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.;
  • locuinte noi, destinate achizitionarii dupa finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.
  • locuinte care urmeaza sa se construiasca de catre beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele derulate de A.N.L.;
  • locuinte care urmeaza sa se construiasca prin asociatii fara personalitate juridica constituite de minimum doi beneficiari. Conditia obligatorie este ca macar unul dintre ei sa fie proprietarul terenului pe care se construieste locuinta colectiva.

3 Trebuie sa dispui de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie a locuintei si/sau care acopera diferenta dintre pretul de achizitie a locuintei rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare si finantarea garantata. Plafonul maxim in cadrul programului Prima Casa 4 a ramas acelasi ca si in 2010:

  • 60.000 euro pentru achizitionarea unei locuinte vechi ;
  • 70.000 de euro pentru o locuinta noua;
  • 75.000 de euro pentru o locuinta colectiva construita de la zero.


4 De asemenea, vei fi obligat sa constitui un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare egala cu trei rate de dobanda, valabil pe intreaga durata a finantarii.

5
Nu ai voie sa instrainezi locuinta achizitionata in primii cinci ani de la data dobandirii. Dupa expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca criteriile de eligibilitate a beneficiarilor programului.

6 Dupa ce vei achitiziona locuinta prin programul Prima Casa 4, vei fi obligat sa asiguri locuinta impotriva tuturor riscurilor si sa desemnezi statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice , ca beneficiar al politei de asigurare, pe toata durata finantarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului