Cum sa...

#schimbari lege #construire terasa # construire garaj #inchidere balcon

Vrei sa faci modificari balconului sau sa-ti construiesti garaj in curte? Ce trebuie sa stii! Noi schimbari in lege

 

Apar noi schimbari legislative pe care romanii care doresc sa-si renoveze apartamentul si sa aduca modificari balcoanelor, trebuie sa le cunoasca. De asemenea, legea ii vizeaza si pe cei care stau la curte si doresc sa-si construiasca un garaj pentru masina.

Potrivit noii legi, romanii care doresc sa-si inchida balcoanele sau sa isi construiasca un garaj in curte, ori o terasa acoperita, nu vor mai avea nevoie de autorizatie de constructie. Aici, exista parti bune si parti mai putin bune.

Partea buna este ca cei care doresc sa faca aceste modificari vor scapa de birocratie. Partea mai putin buna se refera la aspect. 

Asta deoarece fiecare proprietar care decide sa-si inchida balconul, va putea face acest lucru dupa preferinte, alegand culoarea tamplariei dupa bunul plac, ceea ce duce la afectarea esteticii generale a blocului.

Romanii care stau la curte nu mai au nevoie de autorizatie pentru construirea unui garaj sau unei bucatarii de vara

Aceeasi regula se aplica de acum si in cazul romanilor care stau la curte. Astfel, daca vrei sa-ti construiesti un garaj, o bucatarie de vara sau o terasa cu pergole, nu vei mai avea nevoie de obtinerea unei autorizatii. 

Cu toate acestea, va fi necesar ca aceste persoane sa informeze primaria din localitatea in care locuiesc, despre respectiva lucrare.

Noua lege din domeniul constructiilor a fost adoptata la finalul lunii martie de Executiv si a fost apropbata de Guvern. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea