Cum sa...

#ore de liniste #folosire bormasina #bormasina #amenzi

Folosesti bormasina in afara orelor de liniste? Poti plati amenda! Ce trebuie sa stii daca stai la bloc si efectuezi lucrari de reparatii

Romanii care locuiesc la bloc stiu cat de important este sa respecti orele de liniste pentru a preveni amenzile. Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu ca pot plati amenzi si daca efectueaza lucrari in afara orelor de liniste.

Care sunt orele de liniste si ce amenzi risti daca nu le respecti

Respectarea orelor de liniste este deosebit de importanta daca nu vrei sa risti amenzi. Orele de liniste, stabilite prin lege cuprin intervalele 22:00-8:00 si 13:00-14:00. Nerespectarea acestor intervale de odihna duce la amenzi care pot ajunge pana la amenziu usturatoare fie ca dai muzica tare sau folosesti o bormasina cu nivel scazut de decibeli.

Orele de liniste sunt aceleasi, indiferent ca este vorba despre cursul saptamanii sau despre zilele de weekend. Astfel, indiferent de zi, nu ai voie sa-ti deranjezi vecinii cu zgomote tari.

Singurul mod in care poti organiza o petrecere sau poti efectua lucrari de constructie in timpul orelor de liniste este prin obtinerea, in prealabil, a acordului vecinilor. Acesta trebuie obtinut in scris.

In caz contrar, risti amenzi care sunt cuprinse intre 500 si 1.500 de lei. In cazul contraventiilor repetate, amezile pot ajunge la 3.000 de lei. 

Folosirea bormasinii in afara orelor de liniste poate duce la amenzi

Folosirea bormasinii in afara orelor de liniste poate duce, de asemenea, la amenzi. Este vorba despre folosire constanta a bormasinii sau a altor echipamente care genereaza zgomot.

Aici este vorba despre cei care nu fac reparatii in casa, ci de romanii care lucreaza lucreaza constant la diverse proiecte ori construiesc mobilier acasa, pentru alte persoane.

Concret, potrivit legii, constituie contraventie "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma" (articolul 2, punctul 25). 

Amenda pentru aceasta contraventie este mai mica, fiind cuprinsa intre 200 si 1.000 de lei, potrivit adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea