Cum sa...

#decoratiuni #mobila #designer # ilbah # cum cumperi mobila

Tu stii cum sa cumperi mobila pentru casa ta?

Vittorio Filippo, reprezentantul unuia dintre cei mai cunoscuti producatori de mobila de lux din lume, ne-a explicat cum sa alegem mobila, astfel incat in casa noastra sa devina "acasa" si nu un depozit de mobila, fie aceasta si luxoasa. 

Reprezentant in Romania al companiei italiene Edra, Vittorio a fost prezent la o conferinta dedicata designului de interior, organizata de Atelierele ILBAH. Acesta a explicat pe larg comportamentul de consum al romanilor si greseala pe care o fac acestia adesea atunci cand merg la cumparaturi pentru casa lor. 

"In Romania se intampla ca o persoana sa vina si sa ceara ceva scump, pentru ca asa considera ca va exprima ceva, statut, bun-gust etc. In Italia de exemplu sau chiar si in Cehia daca vorbim de tari din zona aceasta a Europei, clientii intra in magazin si cer o anumita marca, stiu deja povestea brandului, isi doresc sa aiba acea piesa pentru ca stiu ca li se potriveste lor si casei", a precizat Filippo. 

De altfel, importanta acestui lucru este reliefata de insasi povestea pieselor de mobilier, care au nevoie de o continuare a propriei povesti in casa clientului. Astfel, dincolo de aspectul functional, piesele facute manual, cu grija, nu pot sa-si gaseasca locul intr-un decor unde locatarii nu recunosc importanta acestor aspecte. 

De asemenea, linia pieselor, fie acestea de inspiratie contemporana sau clasice, sunt mai bine asezate atunci cand clientul stie ce isi doreste si, mai ales, ce poveste va spune casa sa. Tocmai pentru a se transmite acest concept, companiile importante isi iau dealerii in training la fabrica. "Companiile precum Edra prefera sa aiba un singur dealer intr-o tara, dealer care petrece o saptamana la fabrica din Italia pentru a intelege conceptul de productie, istoria piesei respective", a mai explicat Vittorio Filippo. 

In acest context, bugetul clientului este foarte important. De exemplu, Edra, care este de fapt o afacere de familie cu 60 de angajati, dar o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro in 2013, produce canapele si de 10-20 de mii de euro. Evident, desi caracteristicile brandului sunt deosebite, iar functionalitatea si designul se impletesc spectaculos, nu exista multi clienti care sa cumpere astfel de piese. Dar acesta nu este singurul motiv. "Poate clientul nu are buget pentru ceva scump sau poate clientul are un buget mult mai mare decat crezi si il faci sa-si piarda timpul propunandu-i ceva ieftin. In Romania, de exemplu, clientii mei vin mai degraba din Cluj, Brasov, nu din Bucuresti", a precizat Filippo. 

De aceea este foarte important ca, atunci cand decideti sa redecorati sau sa schimbati moobilierul, sa apelati la sfaturile unui designer. Acesta, singur sau impreuna cu arhitectul, in functie de complexitatea schimbarilor pe care doriti sa le faceti, vor putea sa va ofere ceea ce aveti nevoie: stil, eleganta, functionalitate, pe bugetul vostru. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului