Cum sa...

#curatenie casa #casa #sfaturi curatenie casa #sfaturi practice casa

5 sfaturi pentru o casa curata in fiecare clipa

Curatenia casei tale nu ar trebui sa iti ia prea mult timp. Asta daca stii sa te organizezi astfel incat curatenia sa devina un obicei si nu o corvoada. Iata ce trebuie sa faci:

Nu lasa pe maine ce poti face azi

Iti ia doar cateva secunde sa strangi masa si sa speli farfuriile, asa ca nu le lasa pe mai tarziu pentru ca risti sa se adune mormane de vase si asta nu o sa iti placa. Dupa ce le-ai spalat, poti trece rapid cu o carpa si peste marginile chiuvetei pentru a lasa totul impecabil in urma ta. Trebuie sa stii ca si curatarea cuptorului va fi o sarcina mult mai simplu de indeplinit daca o faci la timp, decat daca o amani pentru a doua zi. Grasimea scursa se va intari si va fi mai greu de inalturat.

Nu pierde timpul

Timpul este o resursa pretioasa. E clar ca pana se face cafeaua preferi sa rasfoiesti o revista sau sa butonezi telecomanda televizorului, insa mult mai practic ar fi sa cureti cu o carpa usa frigiderului, spre exemplu, sau sa stergi si sa pui in dulap vasele curate. La fel de rapid, poti trece cu matura prin fiecare coltisor al bucatariei, iar in urma ta totul va straluci de curatenie. Tot 2-3 minute iti ia sa stergi si praful de pe mobilierul din living. Nu lasa sa se adune pana in weekend cand crezi ca vei avea mai mult timp. Atunci iti va fi si mai greu sa le faci pe toate.

Fii eficienta

Cand vezi casa intoarsa cu susul in jos este foarte usor sa clachezi. Ti se par mult prea multe de pus la punct si nu stii de unde sa incepi. Incepi cu ceea ce este mai greu de facut. Vei vedea ca e suficient sa strangi jucariile copilului imprastiate pe pardoseala si sa treci cu aspiratorul de la un capat la altul al locuintei si casa a capatat deja un alt aspect. Baia va deveni stralucitoare daca mai intai si mai intai cureti gresia si faianta de urmele de calcar sau de mucegai.

Fa un concurs cu tine insati. Iti poti propune, spre exemplu, sa termini curatenia in 30 de minute. Asta nu inseamna sa faci treaba de mantuiala, ci sa te organizezi eficient si sa nu pierzi timpul admirand imaginea de pe fereastra in timp ce speli geamurile.

Transforma curatenia in rutina

Atunci cand curatenia a devenit un mod de viata, totul va merge ca uns. Poti face zilnic curatenie in cate o camera. Ai sa vezi ca in weekend nu vei mai avea mare lucru de facut.

Cere ajutor

Daca suferi in tacere si te plangi in sinea ta de volumul mare de munca nu ai castigat nimic. Cere-le tuturor celor care locuiesc in casa sa se implice si veti duce treaba la bun sfarsit mult mai rapid.

Trebuie, in primul rand, sa ii inveti pe cei mici ca si ei trebuie sa iti dea o mana de ajutor. Cu cat vor isi vor strange mai repede jucariile, cu atat mai mult timp vor putea petrece afara, la aer curat.

Sursa foto: dormdelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului