Cum sa...

# par animale haine #par de animale #animale #animale de companie

Trucul care te va ajuta sa scapi de parul de animale de pe haine

Toti iubim animalele de companie, daca unii adora cainii, altii sunt fascinanti de pisici, iepuri sau hamsteri, insa toti ne confruntam cu o problema mai putin placuta: parul! Prietenii cu blana lasa par peste tot, pe canapea, pe haine, pe covoare, pe tapiterii. Din pacate firele de par sunt greu de indepartat, si daca animalul incepe sa miroasa, odoarea specifica se va imprima si in hainele tale ceea ce poate fi destul de neplacut.  Ca aceasta parte sa nu mai fie o adevarata problema exista un truc simplu, pe care ti-l voi dezvalui in randurile urmatoare. 

Cum poti inlatura parul si puful de animale de pe articolele de imbracaminte?

Trebuie sa stii ca parul de animal este in sine materie prima pentru producerea fibrelor folosite pentru prelucrarea articolelor vestimentare. Specialistii atrag atentia ca introducerea articolelor vestimentare in  masina de spalat nu face decat sa lipeasca mai bine firele de par de animal de imbracaminte. Parul umed se aduna si formeaza aglomeratii lipicioase, care fie se lipesc pe haine, fie raman in masina de spalat si contamineaza apoi toate articolele introduse acolo. 

Un alt aspect dovedit este faptul ca parul de animale nu se indeparteaza odata cu introducerea articolului in masina de spalat, ci se intrepatrunde in tesatura si devine parte din aceasta. Totusi nu te da batuta, nu trebuie sa renunti la companionul preferat pentru ca te deranjeaza parul care ii cade, asta pentru ca exista o solutie simpla: foloseste uscatorul!

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa scuturi foarte bine hainele inainte de a le spala. Daca ai reusit sa faci treaba asta esti pe drumul cel bun, pentru ca parul animalului de companie se dezlipeste usor, firele ce nu au cazut prin scuturare sunt mai usor de indepartat. Urmatorul pas este de a introduce articolele vestimentare in uscatorul de rufe si de a realiza un ciclu complet, in acest fel este indepartat si puful  rezistent care nu au vrut sa se dezlipeasca in timpul operatiunii de scuturare. Tine minte seteaza uscatorul la cea mai joasa temperatura sau fara caldura, doar asa vei creste eficienta operatiei.

Abia dupa parcurgi aceste doua etape poti introduce hainele in masina de spalat si poti porni ciclul de curatare adecvat. Odata curatate  poti introduce fara grija articolele de imbracaminte inapoi in uscatorul de rufe. Nu uita sa cureti bine uscatorul pentru a indeparta toate firele cumulate din ciclul anterior, nu iti doresti ca cele ramase accidental in cuva sa se lipeasca iar pe hainele preferate. 

Acesti pasi sunt cu adevarat eficienti,  te vor ajuta sa imbunatatesti calitatea vietii si sa te bucuri de compania animalului preferat fara a fi nevoita sa te lamentezi din pricina parului acumulat pe bluza de lana de merinos sau pe camasa din bumbac preferata. In acelasi mod poti curata cuverturile patului, lenjeria, tapiseriile. Principiul de baza pentru indepartarea parului de animal este: scuturat - uscator de rufe - scuturat - spalat - scuturat - uscator de rufe - scuturat. Odata ce te vei obisnui cu rutina totul va fi o joaca de copil!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare